For det meste er jeg ikke utilfreds med vort klimas skiften. Der er jo noget godt ved enhver årstid, men sådan en grå og sjappet vinter kan jeg sagtens undvære. 


TEKST & FOTO: LENE
Når det er koldt og trist udenfor er det rigtig hyggeligt med indendørs sysler, og jeg nyder da også i stride strømme at kunne sætte mig godt tilrette i sofahjørnet med en bog eller et strikketøj. Men så en dag i sidste uge, hvor det var klar frost og høj himmel med en lav sol, der skinnede ind ad vinduerne og afslørede at der vist trængte til en ordentlig gang rengøring, begyndte forårstrangen så småt at melde sig, og når turen – for jeg ved ikke hvilken gang – går til det lokale plantecenter for at købe lidt forår, kan man da blive helt rundtosset af glæde, for nu myldrer det bl.a. med bellis og primula sammen med en masse andre forårsbebudere.
Det er lige nu man næsten ikke kan vente, og det kan være svært at begrænse sine indkøb. Jeg kunne fylde hele huset med de skønne primula, men jeg har desværre ikke særlig meget held med at få dem til at leve i mere end en uge. Enten får de for lidt vand eller også får de for meget. Jeg har endnu ikke fundet ud af hvordan de har det bedst! Derfor køber jeg bare en enkelt en gang imellem, og så nyder jeg ellers synet i havecentret. Men måske er der én af jer, der kan give mig et godt råd?

Det er ikke kun forårsplanterne der er på havecentrets hylder nu, men også krukker og dekorationsting i alskens farver og faconer.

Jeg har fødselsdag i slutningen af marts, så her er der mulighed for at få opfyldt nogle af alle forårets haveønsker. Jeg klager ikke!

Det er en fantastisk årstid, vi går i møde, og selvom vinteren slet ikke er forbi endnu, kan man i det mindste lave forår indendørs, og skønt hyacinter i mange dejlige farver har været fremme fra langt før jul, bliver jeg alligevel ikke træt af dem. Min favoritfarve på hyacinter i år er hvid, skarpt fulgt af en skøn lilla.



Dette var mit sidste indlæg på HAVEFOLKET. Det har været nogle sjove, spændende og lærerige år. Tusind tak for alle de positive tilbagemeldinger jeg har fået på mine indlæg. Jeg har nydt hver og en, og de har i den grad været drivkraften.

Jeg ønsker HAVEFOLKET god vind fremover!