Små huse, bygninger, skure, drivhuse og andre småbygninger giver rigtigt meget til haven i form af uderum, hvor livet kan leves uanset hvordan vejret arter sig. Bygninger i haven giver flere rum, oplevelser og ikke mindst glæde.


TEKST & FOTO: ANETTE, GÆSTEREDAKTION, FRU PEDERSENS HAVE

Om bygningen er primitiv eller det er den helt store dyre orangeridrøm er egentlig ligemeget, for alle bygninger giver noget til haven, noget at gå rundt om, plante op af og møblere i nærheden af.

I min egen have, som er på 11.000 m2, er der masser af plads, og jeg har flere både små og store bygninger og skure i haven. De tilfører min have liv, glæde og ikke mindst brugbare uderum. Det med at kunne være ude, uanset hvordan vejret er, er vigtigt for mig.

I haven er der 2 hjemmebyggede skurvogne. Dem bruger vi bl.a. til at spise og sove i. Du kan læse mere på min blog, hvis du gerne vil se, hvordan de er bygget: Klik her og her.

Her er et kig indenfor i den store skurvogn.

 

De små legehuse er fra dengang vores børn var små. De giver en hyggelig stemning, og der kan stadig leges i dem.
Et lille lysthus på bare 2×2 meter. Der er dejligt at sidde og lade tankerne flyve eller nyde roen med en ven, man snakker så godt derinde.
Et kig indenfor.
Soveskuret med en gammel seng er en meget simpel bygning, men med max. glæde. Her holdes pauser og der snuppes af og til en lur.
Potteskuret hvor jeg har samling på mit havegrej er et godt arbejdsrum, hvor jeg kan stå i læ for regn og den værste blæst.
Drivhuset kan, udover blomster og grøntsager, også bruges som et ekstra uderum, hvor vejret altid er lunere og mildere.
Om vinteren bruges mine drivhuse udelukkende til nydelse og afslapning.

Håber mit indlæg har givet inspiration og måske lyst til et lille skur i haven.

Du kan læse mere om Anette og hendes haveliv på bloggen “Fru Pedersens Have”, som du finder lige her. Haven er åben for besøgende det meste af året. Du finder havens åbningstider på bloggen. Du kan ligeledes se haveudsendelser fra Fru Pedersens have i 2015. Dem finder du lige her.