søndag den 10. januar 2016

THE FUNDACIO JOAN MIRO

MUSEUMSHAVER

På vores rejse til Barcelona i foråret besøgte vi The Fundació Joan Miró - et skønt museum med én arkitektur, der kan det hele, og med den skønneste kunst inde som ude.

TEKST & FOTO: KARINA

På toppen af bjergskråningen Parc de Montjuïc i Barcelona ligger den arkitektoniske perle af et museum; The Fundació Joan Miró.
Miró, som selv står bag museet, kontaktede i 1975 sin gode ven Josep Lluis Sert, som skulle stå for arkitekturen. Lluis Sert, som bl.a. også tegnede den spanske pavillon ved verdensudstillingen i 1937, var stærkt inspireret af Le Corbusier, hvilket museet her også vidner om.

Selvom det er et kunstmuseum, er det ikke kunsten, men de fine udendørsarealer og ikke mindst arkitekturen, dette indlæg handler om.
Lidt kunst skal du selvfølgelig også se, blandt andet denne bronzefigur, som står lige ved hovedindgangen. Har man blot en smule styr på sin kunsthistorie, er man ikke et øjeblik i tvivl om, at det er et værk af Miró, som kort fortalt var en af surrealismens store profiler. Han er født i Barcelona i 1893 og arbejdede primært med maleri og skulptur, men også med  tekstiler, hvilket man blandt andet kan opleve inde i museet.Selve museet er bygget op omkring to atriumgårde. I den ene gård, som du ser på billedet her, vokser et pragteksemplar af et oliventræ, i den anden finder du museets café.

På toppen af bygningen kan man nyde udsigten over Barcelona og det grønne i Montjuïc.


Heroppe på den solrige tagterrasse er der den ene farvestrålende skulptur efter den anden.


Man bliver da glad, ikke ?


En super udflugt uanset alder, hvad enten du er til kunst, arkitektur eller blot til skønne udsigtsposter.HER ER VI
Fundació Joan Miró
Parc de Montjuïc
08038 Barcelona, Spanien

2 kommentarer:

 1. Sjove skøre figurer, og et formidabelt oliventræ. OG solskin, liige hvad man trænger til nu, det er surt tøsnevejr.
  Tak for solopmuntringen og et smil.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 2. Hej Gunvor
  Det er det der er så dejligt med fotominder :-)
  Dejligt at du kunne lide turen og tak for din kommentar

  SvarSlet

ANNONCE