Vi har inviteret Anne Mette – alias Cugina K – med i gæsteredaktionen. Anne Mette har lagt blogningen lidt på hylden, men er i dag super aktiv på Instagram, hvor havesnak også lever i bedste stil.


TEKST & FOTO: ANNE METTE, CUGINA K.
Jeg er taknemmelig for at være en del af HAVEFOLKETs gæsteredaktionen – men hvad kan jeg så bidrage med? Jeg er ikke ekspert, derfor vælger jeg at vise nogle af de billeder fra min Instagramkonto, der har fået flest kommentarer og hvor jeg efterfølgende ofte har haft hen-over-hækken-snakke. Jeg starter med nogle af dem, som jeg selv har sået:

Vild gulerod, Daucus carota ‘Dara’ er altid populær.

 

Hestemynte, Monarda hybrida Bergamo, en bi-magnet.

 

Purpur fredløs, Lysimachia ‘Beaujolais’, som jeg har fået fortalt ikke trives så godt i Danmark, men jeg sår den gerne igen.

Natviol, Hesperis Matronalis ‘Purple’, ingen sommer uden.

Vild kørvel, Anthriscus sylvestris ‘Ravenswing’, her har den selvsået sig lige voldsomt nok, men den er jo let at fjerne (synes jeg).

Laurentia, den fineste lille sommerblomst, som er let at så og er fin hele sommeren.

De næste er primært indkøbte planter, som jeg er ekstra glad for (men kun lidt, for jeg elsker hver og en derude).

Dahlia Classic Poeme og Sphaeralcea Childerley, ny farve hos mig – og jeg er vild med den.

 

Iochroma/Dunalia/Acnistus australe og Salvia Amistadt – bare fordi de har den fineste lilla farve. Førstnævnte skal overvintre frostfrit.

Salvia Eveline og blæresmælde, Silene vulgaris, grøftekanten som jeg er glad for.

Hampstokrose, Althaea cannabina kan ikke anbefales nok. Den er så smuk med sine lange, spinkle stilke og de små lyserøde blomster. Her sammen med mamelukærmebusk, Lavatera ‘White Angel’  og pil, Salix Hakuro Nishiki.

 

Jeg er faldet godt og grundigt for Eucomis-familien, her er det Vandermerwei og Comosa ‘Montana’. De skal overvintre frostfrit.

Nicotiana knightiana, igen varm anbefaling, blomstrer fra tidlig sommer til sidst i november, hvor sneen tog livet af den. Lidt sommerblomster og en selvsået kvan, som står i en 10 cm sprække mellem to fliser.

Jeg har lært at nænne at plukke buketter – sådan næsten, for jeg har stadig svært ved det.

Men ikke alt er finpudsede billeder på Instagram, der er også plads til at få trøst når sådan noget her sker, helt uden at være planlagt.

Eller når vinteren pludselig kommer en weekend i november.

På Instagram hedder jeg @cuginak, måske ses vi?

Du kan læse mere om Anne Mette og hendes haveliv på bloggen “Cugina K”, som du finder lige herEller find Anne Mette på instagram lige her