søndag den 28. februar 2016

DE FØRSTE TEGN

HAVEDAGBOG

Det kan virkelig mærkes nu. Solstrålerne går igennem vinduerne på steder, hvor de ikke har været en hel vinter, og i haven begynder spæde skud at pible frem.

TEKST & FOTO: KARINA 


I min som i de fleste andres haver er det i øjeblikket de fine vintergækker, der blomstrer. Jeg har været en lille tur ude med kameraet, så se med.

De er altså ikke til at stå for, de små gækker, som, inden vi får set os om, efterfølges af krokus, våriris og vibeæg.Jeg glæder mig til det hele, også til alle de blomstrende træer og buske.
Herunder er det knopperne på et af mine bærmispel-træer, du ser, og jeg vil tro, at de vil blomstre allerede om en måned eller halvanden.I haven er det selvfølgelig ikke kun vintergækkerne og knopperne på træerne, jeg nyder, men også alt det stedsegrønne. En af mine favoritter er skovfrytlen her.
Ligesådan er blå bjørnegræs en yndling, som herunder ses i en af havens krukker. At et tulipanløg har forvildet sig derned, må skyldes, at græsserne er blevet gravet op og plantet i krukken.Fjeren ved siden af tulipanbladet er fra en skade, og at den er i krukken, kan jeg godt forklare. Den har min søn nemlig "plantet". Nu ved han sådan set godt, at fugleunger kommer fra æg, alligevel kunne han sidste år ikke dy sig for at eksperimentere med alternativ fugleformering.


Hvem kan være trist ved sådan nogle syn? Ikke jeg...

4 kommentarer:

 1. De første vårtegnene er alltid kjærkomne. De hvite har blomstret noen uker hos meg, så nå venter og lengter jeg etter de lysegule krokus, Cream beauty, som alltid er først. Ha en fin overgang til mars og våren. Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kritrine
   Tak for din kommentar:-)
   Den lysegule krokus måtte jeg lige google - skøn sag!

   Slet
 2. Den er sød den lille fjer. Børn er dejligt eksperiementerende.
  Mine gul og hvide forårstæpper er osse ved at dukke frem. Det er en fryd hvert år. Gemalen fyldte 60 forleden og bordet blev pyntet med erentis og vintergækker i massevis, skønt at kunne det. Nu er det forår, om end koldt.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 3. Hej gunvor
  Jeg kan lige forestille mig hvor skønt bordet må ha' set ud.
  Hvor må det være dejligt at have fødselsdag i sådan en tid.
  Tillykke med gemalen og ha' en dejlig dag :-)

  SvarSlet

ANNONCE