Det er altid sjovt at klunse ting til haven. Vi har fundet mange ting på loppemarkeder eller på containerpladsen.


 TEKST & FOTO: MICHAEL & ANNE METTE, ENGHØJ STAUDEHAVE
Vi placerer loppefundene rundt omkring i haven som et slags blikfang, der gør haven mere interessant og giver en anderledes indretning i haven. Her ses et godt eksempel. Det er ryggen fra det, der engang var en fin havebænk. Se, hvordan planterne væver sig ind og ud gennem ryggens mønstre.

Ryggen er monteret på to stolper, der er gravet ned i jorden og alt er malet vogngrøn. Den tiltrækker sig ikke for megen opmærksomhed, men alligevel bryder den staudebedet op og støtter planter og roser.

Foran i bedet med den gamle bænk står en betonstøtte, som vi tror kommer fra et tidligere havehegn. Den er også et loppefund.

“Vi placerer loppefundene rundt omkring i haven som et slags blikfang, der gør haven mere interessant og giver en anderledes indretning i haven.”

Her til venstre ses hvordan vi har brugt gamle gruekedler i stedet for krukker. Fordelen ved de gamle kedler er, at de kan stå ude hele året.

For at kunne bruge dem til at plante i, har vi boret huller i bunden. De er alle i forskellige størrelser og er malet sorte. Vi har stillet dem tre og tre sammen.

I en enkel kedel har vi sat et blomsterstativ for at få højde på krukkesamlingen. De danner også blikfang når man kommer fra ét haverum henimod det næste.

Den grønne bænk, der ses på billedet her, er også lavet af en rest træ fra fund. Vi har malet den vogngrøn, da det er en farve, der blender godt ind i staudebedene. Nu er der en mulighed for at sætte sig i dette haverum og nyde det.For os giver det god mening at bruge ting til havens indretning, der før havde en anden funktion. Det er sjovt at finde tingene, få ideerne til hvordan det kan bruges og vi glæder os over det udtryk det skaber i vores have.

Du kan læse mere om Michael og Anne Mettes haveliv og spændende havebesøg på bloggen “Enghøj Staudehave”, som du finder lige her.