Min datter skulle giftes sidste sommer, og jeg havde inden da en sneaky fornemmelse af, at hun ville bede mig om at være med i noget med dekoration. Se her, hvordan en buffetbuket kan komme til at se ud, når man har rigeligt at skære af.


TEKST & FOTO: MARIANNE

At min eneste datter skulle giftes, var en af grundene til, at jeg kastede mig ud i projektet med skærehaven, som vi har skrevet om i alle vores trykte magasiner fra 2015. Sådan at kunne gå ud og bare skære løs til store og skønne buketter har altid været en af mine store drømme. Og til min datters bryllup ville jeg rigtig kunne give den gas.

Så aftenen inden stod jeg i min baghave og gik i gang. Jeg ville gerne lave noget luftigt og blomsterengsagtigt. Noget, der var romantisk uden at være for “flæset”. Buketten skulle bruges som dekoration på et buffetbord, for vi skulle efter brylluppet på Christianshavns Brygge til champagnebrunch i min datters og svigersøns baggård lidt længere nede ad gaden.

Det var i den allervarmeste periode af sommeren 2015, og derfor var det alfa og omega, at buketten kunne holde. Snittene i stænglerne blev lange, så de kunne suge al den væde, der var nødvendig, for at buketten kunne holde sig strunk. Jeg brugte oasis og skar den til, så hele beholderen blev fyldt ud. Desværre havde jeg ikke en beholder, som jeg syntes passede, men så lod jeg gardiner af grene hænge ned foran, og så gik det alligevel.

I buketten kom:

  • Alm. matrem
  • Lathyrus ‘Beaujolais’
  • Klematis ‘Warszawska Nike’
  • Fingerbøl
  • Knautia ‘Macedonica’
  • Div. hosta og klematis som grøn bund.
Det var sådan omkring 29 grader i skyggen allerede om formiddagen. Brylluppet blev fyldt med glæde, kærlighed, grin og festtog. Buketten blev beundret både af de unge veninder, af tanter og onkler og allermest af brudeparret, som blev så glade for den. Jeg skulle jo have haft et helt fodboldhold af unger, for det er den rene svir at lave buffetbuketter, når man bare kan plukke løs.