fredag den 29. april 2016

STEGT HORNFISK MED JORDSKOK, ÆBLE, HYLDEBÆR OG SKOVSYRE

WEEKENDMAD

Kokken Mikkel Karstad har, siden han som 6-årig tilbragte en sommer på Grønland - i den lokale havn med et par kammerater og en fiskesnøre - været bidt af fisk. 

OPSKRIFT: MIKKELKARSTAD
FOTO: ANDERS SCHØNNEMANN


Siden har Mikkel Karstad brugt mange timer i selskab med fiskeriet, og som kok ligger passionen i tilberedelsen af netop fisk og skaldyr. Kogebogen 'Gone Fishing' udspringer heraf og tager fat i tilberedelse af fisk og skaldyr, man kan fange i havene omkring Danmark.

Gone Fishing, Stegt hornfisk, Mikkel Karstad, Anders Schønnemann
Gone Fishing, Stegt hornfisk, Mikkel Karstad, Anders Schønnemann
stegt
hornfisk
med 
jordskok,
æble, 
hyldebær
og skovsyre


OPSKRIFTEN ER TIL 
4 PERSONER 

2 hornfiskefileter
lidt mel
4 jordskokker
1 dl hyldebær (friske eller frosne) 
1⁄2 dl æbleeddike
2 spsk sukker
1⁄2 dl olivenolie
2 spsk rapsolie
salt og friskkværnet peber 
2 æbler
Gone Fishing, Stegt hornfisk, Mikkel Karstad, Anders Schønnemann1⁄2 potte skovsyre

Tjek hornfiskefileterne for ben og finner, og skær dem eventuelt af. 

Krydr fileterne med salt og friskkværnet peber, skær dem i 8 stykker i alt, og fold dem sammen, så skindsiden kommer udad. Vend dem i lidt mel, og lad dem ligge i 5-10 minutter.

Vask jordskokkerne grundigt, og lad skrællen sidde på. 

Kom hyldebærrene i en gryde sammen med eddike, sukker og olivenolie. Bring det hele i kog, og lad det koge forsigtigt i 1-2 minutter. Tag gryden af varmen, og lad hyldebærrene trække i 5-10 minutter.

Varm en pande med rapsolie op. Kom hornfiskestykkerne på panden, og steg dem i ca. 2 minutter på hver side, så de får en flot og gylden stegeskorpe på begge sider. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.

Skær jordskokker og æbler i helt tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern eller en skarp kniv.

Anret de stegte hornfiskefileter på tallerkener eller et fad. Læg de tynde skiver af jordskok og æble hen over, hæld den lune hyldebærvinaigrette ud over, og drys til sidst med skovsyre på toppen. Server fisken som en frokostret eller hovedret med lidt kogte kartofler og brød.

Du kan finde flere opskrifter på fisk og skaldyr i Mikkel Karstads nye kogebog 'Gone Fishing' med fotos af Anders Schønnemann. 


Udover, at bogen byder på en perlerække af opskrifter, så er det også en 'nydebog' indeholdende de smukkeste billeder taget af Anders Schønnemann. Dette er en af de bøger, man absolut bør lade ligge fremme, så alle kan bladre og nyde bogens univers.


Gone Fishing, Stegt hornfisk, Mikkel Karstad, Anders Schønnemann
GONE FISHING
Af Mikkel Karstad og Anders Schønnemann
UDGIVELSE: 2016
SIDER: 256
SPROG: Dansk
FORLAG: Lindhardt & Ringhof

Forlaget om bogen
Kokken Mikkel Karstad inviterer indenfor i sin æstetiske verden af mad og råvarer. Med udgangspunkt i en række af de fisk og skaldyr, man almindeligvis finder i havene omkring Danmark, introducerer han os en til en lang række delikate opskrifter på både hverdags- og festmad. 
Mikkel Karstads kendetegn er enkle og meget anvendelig opskrifter, der ikke er svære at følge. Udover opskrifterne er bogen en fryd for øjet. I samarbejde med den internationalt anerkendte fotograf Anders Schønnemann, har den dygtige kok skabt en smuk og gennemæstetisk stemning, man ikke finder magen til i andre kogebøger. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE