mandag den 18. april 2016

NÆRMEST SOM ET STYKKE KUNST

SHOPPING

Jeg har sådan lyst til at vise dig dette lækre bålsted, som jeg var så heldig at få i fødselsdagsgave sidste efterår. 
Det passer perfekt til vores have, måske også til din? 
Se med. 


TEKST & FOTO: KARINA


Hvad angår bålfade, havepejse og alt andet, man kan nyde varmen og de knitrende flammer fra, så har vi virkeligt haft mange forkellige modeller i haven. Først var det en kæmpe stenbrændeovn, som skulle vise sig at blive lidt for massiv til vores lille terrasse. Dernæst anskaffede vi os en lettere brændeovn i metal, men den rustede og blev ret ufiks at se på til sidst.
Så blev det til et rundt bålfad i jern - som jeg rigtig godt kan lide enkeltheden og alt det praktiske ved - og som vi af samme grund var både glade og begejstrede for i en hel del år.
Der skete så bare det, at jeg opdagede en helt ny og virkeligt lækker sag fra det svenske firma Skargaarden, og så var jeg solgt til stanglakrids. Jeg måtte bare eje det, og heldigt nok faldt min nye opdagelse sammen med min fødselsdag. Se lige, hvor fint det er...Bålstedet, bålkurven eller hvad man nu kan kalde det, har vi brugt mange gange, siden jeg fik det. I juletiden har det budt vores gæster velkommen ved hoveddøren, og her i det tidlige forår giver det lige lidt ekstra varme, hvis vi har lyst til at sidde ude med en kop skumringskaffe.
Jeg må forresten lige beklage alt rodet i baggrunden, men vi er ved at bygge lidt om. Alligevel håber jeg da, at du kan se skønheden i den fine og meget lette konstruktion. Helt enkelt og nærmest som et stykke kunst, der også klæder haven, selvom der ikke fyres op i det. 
I øvrigt kan man, hvis man vil have bålfadet stående på en træterrasse, tilkøbe en bundplade til at fange gløderne med.
Bålfadet, som bærer navnet BOO, er fra firmaet Skargaarden og distribueres i Danmark via Kaas Outdoor LivingKlik på de markerede links, og se mere.

6 kommentarer:

 1. Jeg tror da at den nu er havnet på min fødselsdags-ønskeseddel :-)

  SvarSlet
 2. Det lyder som en god plan Sussi ;-)

  SvarSlet
 3. Tillykke ! Jeg synes også at det er et virkeligt smukt bålsted og vil virkelig gerne ønske mig det.
  Jeg er lidt bekymret for hvad der sker når brændeknuderne forkuller og falder fra hinanden i mindre stykker og flyver asken rundt? Hvad er din erfaring?

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth :-)
  Det med asken har jeg ikke så meget problem med da vi har rigtigt meget læ her hvor vi bor.
  Hvis man stiller det et sted som ikke er alt for vindudsat så vil jeg ikke tro at det er et problem, men man skal jo nok holde øje...

  SvarSlet
 5. Flot er den - men praktisk? Aske, gløder, brændende småstykker og kul må ligge på terrassen under bålet efter kort tids fyring selv i vindstille. Et foto efter et bål et par timer ville være interessant. Hilsen Mette.

  SvarSlet
 6. Hej Ama
  Der må jeg indrømme at jeg går langt for æstetikken - og tager så lidt løsere på det praktiske.
  Der ligger selvfølgeligt aske på belægningen efter at det har været tændt, men for mig har det ikke været noget issue da det jo regner væk.
  Hvis man ikke gider asken på belægningen, eller hvis man vil have det stående på en træterrasse, så kan man tilkøbe en bundplade til formålet;-)

  SvarSlet

ANNONCE