lørdag den 7. maj 2016

EN DEJLIG HAVE VED SUNDET

HAVEARKITEKTER
BIRGIT SOMMER #2

Jeg fik til opgave at lave et nyt design til denne have, der er anlagt for mange år siden. Haven består af en del gamle æbletræer, roser og blomstrende buske.

TEKST & FOTO: BIRGIT SOMMER


Ønsket til et nyt design var at få placeret nogle bede til blomster og frugtbuske samt at få gjort indkørslen mere indbydende og med en lettere beplantning.


Herunder ses området, hvor der er plads en bærhave.
Den nye haveplan for dette område ser her:


Efter anlæggelsen: Masser af solbær, hindbær, blåbær, jordbær og rabarber. Et stisystem af slotsgrus kantet med chausseésten gør det lettere at komme rundt og høste frugten.Indkørslen trængte til at blive frisket op.


Den store fyr blev fældet, og bedet fik ny beplantning med lidt lave græsser, røllike, tidselkugle, kæmpestenbræk og nogle pyntesten.Snebærbusken - som ses herunder - blev skiftet ud med havtorn, og den store stedsegrønne er blevet opstammet. Under busken er der skabt liv med et par store sten, hasselurt, hønsetarm, kæmpestenbræk og lidt græsser.Foran garagen er der anlagt et farverigt bed med skønne blomster til at lave fine buketter af.Som en lille have til lysthuset er der blandt andet plantet små sommerfuglebuske og en koreakornel. Som bunddække er der plantet skovjordbær. Med til haveplanen følger en plan for, hvor forskellige løgplanter kan placeres, så haven også har noget smukt at byde på tidligt på året.Den nye have er anlagt efter denne skitse:
Har du spørgsmål til haven eller tankerne bag, så skriv endelig til Birgit i kommentarerne herunder. GRØNNE RUM
v. Birgit Aarsleff Sommer

Hobrovej 12, 3000 Helsingør
Tlf 26 80 85 50

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE