I dag skal vi en tur til en af Barcelonas mange grønne oaser. Vi er ved Hospital De La Santa Cruz – eller nærmere bestemt i den historiske bygnings dejlige atriumhave.   


TEKST & FOTO: KARINA

Efter et blot et enkelt besøg er Barcelona blevet til én af mine favoritbyer. Det skyldes ikke alene, at byen byder på en bred vifte af kulturelle seværdigheder og tilbud. Ej heller at byen er et gastronomisk mekka, som gør mig sulten blot ved tanken. Barcelona er nemlig også en by med et væld af smukke haver og parker såvel som små grønne oaser, og det er en af dem, vi skal kigge på i dag. Vi er i bydelen Raval ved Hospital De La Santa Cruz – en af Barcelonas mange historiske bygninger, som engang fungerede som hospital og i dag blandt andet huser biblioteket, Biblioteca de Catalunya, og institutet for katalansk historie og kultur, Institut d’Estudis Catalans.

Den smukke bygning er en perle i sig selv og har en atriumgård, der gør stedet til noget helt særligt.
Godt nok er den ikke stor, men den bliver nydt til fulde, ikke kun af os besøgende men også af de lokale.


Selvom det var forår, da vi besøgte Barcelona og haven her, var der allerede skruet godt op for temperaturen. Om sommeren, hvor det er endnu varmere, kan jeg nemt forestiller mig, hvordan bygningernes høje mure er svalende skyggefulde ligesom kronerne på de store appelsintræer.

Er de skyggeskabende elementer utilstrækkelige, og trænger du til lidt køligt og læskende, er der råd for dette på den hyggelige tapas-restaurant, El Jardi Raval – et dejligt lille etablissement, et af Barcelonas mange.

HER ER VI
Hospital de la Santa Cruz
Carre de l’Hospital 56
Barcelona
Catalonien