Jeg lovede i sidste uge at vise mine blomstrende bærmispler, men inden jeg fik set mig om, og før jeg nåede ud med kameraet, var de afblomstret.


TEKST & FOTO: KARINA
Nu skal I jo ikke snydes for et blomstrende indlæg, så i stedet for billeder af blomstrende bærmispler har jeg både været i fotoarkivet og taget nye billeder i haven i sidste uge. Jeg har samlet en lille fotoserie af alle mine hvide favoritter, fordi hvide blomster er noget af det smukkeste, jeg ved – ja, faktisk er det nok den farve, jeg holder allermest af, når det drejer sig om planter i haven.
Dels er hvide blomster jo meget romantiske og har en superfin lethed og elegance over sig, dels er jeg også ret vild med, at de i min have står som en rigtig flot kontrast til af alt det sorte træværk. Steder, hvor de hvide blomster står op ad vores sorte hegn, fremhæves blomstens form og bliver nærmest til et grafisk motiv, og op ad vores vandkumme bliver blomsterne bare ekstra eventyrlige at se på. Kom med en tur i min hvide blomsterverden, og se, hvad jeg har samlet til dig.

Hornviolerne kommer vi ikke udenom, og for mig er de hvide et ‘must have’.

Jeg køber normalt to, tre forskellige farver på skift fra år til år, men den hvide køber jeg troligt, det skal der ikke laves om på.

Hornviolerne har jeg i krukker, og i år er det kommet endnu en krukkevækst til.

Det er den underskønne pragtkærte (gaura), som du kan læse meget mere om ved at klikke på linket.

En anden favorit er løjtnantshjerte, som jeg måtte finde i mit fotoarkiv, da jeg desværre har fået udryddet dem ved en fejl. Dette skal jeg da vist have rettet op på, for de er da slet, slet ikke til at leve uden.

Og så kommer vi til en plantegruppe, som står mit og nok de flestes hjerter utroligt nær, nemlig tulipanerne.

De første, der blomstrer i min have, er ‘Purissima’ (foroven), som afløses af ‘Spring Green’, du ser på billedet forneden.

 

Fra tulipanerne skal vi til de blomstrende træer og buske.

Træet/halvbusken, som du ser her, skatter jeg meget højt. Det er min stjernemagnolia, som har de fineste blomster, der i den grad lever op til plantens navn.

Til sidst og ikke at forglemme er kirsebærtræerne altså også bare vildt lækre, når de står med de kæreste små blomster her i foråret. Det er da kun til at blive glad af.