onsdag den 18. maj 2016

NATTENS DRONNING

PLANTER

Jeg viste i sidste uge nogle af mine hvide yndlingsblomster i forårshaven. De er efterhånden afblomstret, og på banen er nu min ubestridte yndling: tulipanen 'Queen of Night'.  

TEKST & FOTO: KARINA

Den står i mange haver, den skønne tulipan 'Queen of Night', og det forstår man jo så godt. Den mørkeste tulipan af alle, sofistikeret og hårdfør. I min have kommer den i hvert fald troligt igen år efter år.  Derfor er den også en tulipan, jeg finder utrolig anbefalingsværdig ligesom de hvide og lidt tidligere 'Purissima' og 'Spring Green'.
Jeg har den i alle bede i forhaven, og den blomster bl.a. sammen med syrenen og en anden helt ny favorit, camassia. Tilsammen en palet i purpur og himmelblå, som jeg er ret så tilfreds med. Jeg har været en tur ude med kameraet og indfanget den skønne tulipan og et par af dens fine mager. Se med.Først kan vi jo lige starte ved én af de hvide favoritter, hvor vi slap sidst. Her er vi ved de smukkke 'Spring Green' og i baggrunden 'Queen of Night. Lad os gå tættere på...

Queen of night fortjener nemlig et foto på klos hold, hvor man kan se blomstens utroligt lækre farvespil.


Skønne det er de altså, og jeg synes, de danner smukt par med de himmelblå skilla og camassia.


De fine camassia er nyerhvervelser, som blev plantet i efteråret - og det fortryder jeg på ingen måde. Er den ikke fin?Her et kig i det centrale bed i forhaven. I dette står tulipanen sammen med hvide allium, som nok vil blomstre inden længe. Holder tulipanerne, indtil dette sker, er jeg sikker på, at også disse vil danne et flot par.Og nu til syrenen, som vi plantede, da vi flyttede hertil for ni år siden.
Jeg kan desværre ikke huske sorten, men se hvor den passer perfekt sammen med de mørke tulipaner.


Er du ikke allerede den glade indehaver af 'Queen of Night', og har du lyst til at vide mere om den skønne tulipan, så synes jeg, at du skulle tage et smut forbi Lones planteportræt. Klik på linket, så er du der i en ruf. 

10 kommentarer:

 1. Så fint det är, Queen of Night är vacker, de har tyvärr inte kommit igen hos mig. Stjärnhyacinten har hamnat på min önskelista.
  Ha en fin vecka /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da en skam at de ikke kommer tilbage hos dig Maribel.
   Stjärnhyacinth - så fik jeg lige lært et nyt svensk plantenavn - syntes det er så sjovt at lære hvad planterne hedder i nabolandende :-)
   God dag

   Slet
 2. Queen of Night er et must-have i haven - og den er også smuk sammen med geranium Phaeum.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du absolut ret i Kitty Kry !

   Slet
 3. Prærielilje er osse et nyt bekentskab for mig. Og det er så afgjort en der skal investeres flere i.
  Den sorte "dronning" har jeg altid haft. De gamle er ret små i hovderne, men de er osse mindst 30 år gamle, nåja de nedstammer fra nogle,,,, Jeg er lidt spændt på om de nyere indkøbte er lige så seje i længden.
  En anden "dronning" som jeg har ledt efter er Queen of Bartigons. Jeg har haft den osse i mange år, men mosegrisene tog broderparten for et par vintre siden, så jeg kunne godt tænke mig at få suppeleret den op.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Jeg googlede lige Queen of Bartigons den er også rigtig fin.
   Tak for din kommentar :-)

   Slet
 4. Jeg er desværre ikke en af de lykkelige ejer af Queen of night, men den passer perfekt ind sammen med farverne i mit nye staudebed, så mon ikke jeg må have fat på nogle løg til efteråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver du da nødt til Jeannett :-)

   Slet
 5. Queen of Night er altså også min yndling, men der må suppleres til efteråret, for bestanden er blevet mindre. For et par år siden lagde jeg også camassia, men mine (hvide) blomstrer åbenbart senere.
  Til gengæld har hvide klokkeskilla nærmest overtaget flere bede. det ser skam fint ud sammen med tulipanerne, men de andre planter i bedene er nok ikke så glade for vækstbetingelserne, så der må tyndes ud.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvide camassia det lyder altså også godt.
   Mine skilla er ikke så udbredte i haven endnu, men kender godt problemet fra andre blomsterløg.
   God dag Pia

   Slet

ANNONCE