søndag den 8. maj 2016

STATUS FRA BYGGEPLADSEN

HAVEDAGBOG

Det er ved at være nogle uger siden, jeg har gjort status over vores store byggeprojekt i baghaverne, så i dag skal det være. 

TEKST & FOTO: KARINA


Man er ikke i tvivl om, at det er et af de helt store projekter, vi har gang i, når man går fra forhaven og om til baghaverne her på matriklen. Ret uoverskueligt ser det ud, men vi er ved nogenlunde godt mod, da vi efterhånden er ved at være vant til den slags. Sidste år var det teglbelægningen, som fyldte fra forår og til sensommer, men vi håber da, at dette projekt ikke kommer til at strække sig over så lang tid. Vi bruger virkelig baghaven meget, da det er her, vi griller og spiser på varme sommerdage. At sidde i rod og få dårlig samvittighed over rodet, gør vi alt for at blive fri for. Af den grund har vi travlt, lige nu. Kom med, så skal du se, hvordan det ser ud nu i forhold til sidste gang, du var med mig en tur i haven.

Måske ser det ikke ud til, at der er sket så meget. I hvert fald er vi ikke nået til at skulle bygge op endnu. Dette skyldes blandt andet de murede vanger, som ikke lige var så nemme at få ned, som vi (jeg) troede. Men nu er de nede, og næste skridt bliver murreparationer blandt andet omkring den vange, der er tilbage. Den skal ikke ned, da den fortsat skal fungere som et værn mod kælderskakten.Endnu et billede fra baghaven ved vores spiseafdeling. Som du nok kan forstå, får man ikke ligefrem lyst til at grille eller bare sidde og nyde det derude. Vi skal være effektive, før vi igen kan benytte området til det, det er beregnet til.For mit vedkommende er det ikke kun at blive færdig, men også at gøre de nye haverum hyggelige og indbydende, og faktisk har jeg allerede indkøbt de fleste af de stemningsskabende elementer. Den store kumme i corten stål, som du ser her, er en af de ting, som skal pryde den nye hævede terrasse. I den har jeg planlagt at plante en pilebladet pære.I forhaven er der også et par tegn, der antyder, at vi er i gang med en hel del, for vores haveskur står også på listen over byggeprojekter. Så voldsom meget er det dog ikke, for det drejer sig såmænd kun om at sætte en stor dobbelt skydedør i gavlpartiet, hvilket er grunden til, at du på billedet kan se den gamle afmonterede læne sig op ad vores hus.


Men ellers er det nu ikke så slemt i forhaven, egentligt skal der bare ryddes lidt op.

Tulipanerne - purissima - er noget af det, vi nyder lige nu.Ligesådan vores bærmispler, hvis blomster snart springer ud.


Når dette sker, skal jeg nok prøve at få skudt nogle billeder, så du kan se, hvor skønne de er.


Med denne lille opfordring til mig selv vil jeg slutte af fra en vinkel, som jeg normalt ikke plejer at tage billeder fra. Jeg ved egentligt ikke, hvorfor jeg glemmer at gøre det, for her får man faktisk et godt billede havens linier. Det må jeg huske de næste gange, hvor jeg er ude med kameraet, men før jeg gør det, så kan du måske ud fra dette indlæg godt fornemme, at jeg har et par småopgaver, der kalder. 

3 kommentarer:

 1. jeg kan rigtig godt li dine sortmalede pergolastolper. De "rammer" ind på rigtig fin måde.
  Det skal være skidt før end det bliver godt, siges det. det må være en trøst når man står midt et byggerod. Dit er nu ikke det værste, du har da forhaven der ser fin ud.
  god arbejdslyst, håber for jer pinsevejret osse er med jer.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Det har du helt ret i og jeg sætter virkeligt også pris på forhaven ligenu :-)

   Slet
 2. Forhaven er stadig så fin og resten skal nok komme - er helt sikker på, at du har en genial plan.
  Held og lykke med projektet!
  Hilsen Pia

  SvarSlet

ANNONCE