søndag den 5. juni 2016

HAVEFOLKETS ENGLAND

HAVEREPORTAGER

Sommerferien står for døren, og måske har du allerede planlagt, hvor turen skal gå hen. Vil du gerne, at din rejse bliver krydret med et par virtuelle havebesøg, så følg med her på HAVEFOLKET de kommende uger. 

TEKST & FOTO: HAVEFOLKET Det er nemlig sådan, at vi på HAVEFOLKET har skrevet en hel del havereportager gennnem årene. Selv synes vi, at der er så mange guldkorn iblandt, at vi bare har lyst til at tage turen endnu engang - den virtuelle af slagsen. Måske var du ikke med på rejsen første gang, så nu får du chancen. For nemheds skyld har vi opstillet alle reportager og inspirerende steder efter regioner. Kom lad os pakke kufferten og komme afsted igen i en fart, for der er så meget, vi gerne vil vise dig. Måske bliver du så begejstret for én eller flere af haverne, at du også får lyst til at besøge dem in real life, hvem ved? Vi starter i havelandet af dem alle; i dejlige England. Klik på billederne, og kom direkte til artiklen.

Rigtig god fornøjelse.


ANNE CHAMBERS' PARADIS
Mon ikke du kender dette element?
Det er fra haven ved Kiftsgate Court, der ligger smukt i bakkerne i engelske Cotswold. En have skabt af tre generationer kvinder. Og haven er stadigvæk i familiens eje.


FÅ INSPIRATION FRA EN SOLSKINSHAVE
Hvis du lige nu sidder og bestiller frø til såning af dine egne planter, så kig med her, og få inspiration til sammensætningerne.ET FREDFYLDT GÅRDRUM
Tag med på havevandring i et smukt haverum med masser af sjæl ved den gamle hovedbygning hos Nymans i West Sussex, England.

TRESCO ABBEY GARDEN
I dag skal du med en af HAVEFOLKETs læsere på havebesøg. Tag med Marianne Hauge til haven "Tresco Abbey Garden" i det sydvestlige hjørne af England.MRS. WINTHROPS HAVE
Det er fristende at komponere staudebede tone-i-tone, men brug af kontrastfarver skal ikke underkendes. Se her et specielt eksempel fra Hidcote Manor GardenKREATIVE ENGELSKE HÆKKE
Stærkt inspireret af DR's udsendelse fra Chipping Campden gik årets haverejse til Cotswold og indeholdt bl.a. en søgen efter smukke, engelske hække. Og vi blev absolut ikke skuffede.


PRYDGRÆSSER I MERRITMENTS GARDENS
Planteskolen Merritments i England har anlagt en udstillingshave i relation til plantesalget. Se her det afgrænsede haverum, hvor prydgræsserne har hovedrollen.
BARNSLEY HOUSE
Haven ved Barnsley House er skabt af Rosemary Verey, én af Englands førstedamer inden for haveanlæg. Køkkenhaven er måske havens mest kendte element, men prydhaven er bestemt mindst ligeså interessant. 


GREAT DIXTER'S EKSOTISKE HAVERUM
Selvfølgelig har den frodige have ved Great Dixter også et eksotisk hjørne. Det er grundens mindste haverum - altså i areal - for i højden er det ganske imponerende. Vi inviterer dig med til et kig i haven.HAVERUM I TINTINHULL GARDEN
I dag tager vi jer med på den sidste haverejse til England for i år. Den fører os til haven "Tintinhull Garden", der er skabt af Phyllis Reiss - en dame med fokus på havens rumligheder fremfor pryd.2 kommentarer:

  1. Fedt med et gensyn med nogle af de dejlige haver i England, som jeg også har besøgt. De er værd at rejse efter :)

    SvarSlet
  2. Dejligt at du nyder gensynet :-)

    SvarSlet

ANNONCE