søndag den 12. juni 2016

HAVEFOLKETS SYDEUROPA

HAVEREPORTAGER

I sidste uge var du med os på havebesøg i en lang række af Englands dejligste haver. Vi bliver fortsat i Europa - mere specifikt i skønne Sydeuropa. 

TEKST & FOTO: HAVEFOLKET En lækker antipasti nydt sammen med et glas Barolo og med Middelhavet i baggrunden som et smukt og beroligende lydtapet. Solen er ved at gå ned, og aftenen så småt begyndt at indtræffe. Vi er i Italien, og lidt længere sydpå ligger Spanien, hvor du nu nyder en kølig sangria, efterfulgt af en dejlig omgang tapas, som bare aldrig er helt som derhjemme. Du sidder midt i en by, stor som lille, hvor varmen strømmer ned i dagtimerne, og hvor godtfolk efterhånden er begyndt at trække ud på gaderne - ud for at fange de sidste lune solstråler og blive nedkølet i sommeraftenens små lette og behagelige briser. Livet er skønt, du er på ferie, og du nyder det til fulde, for hele dagen har du været på udflugt i den hede sol. Du har været på museer, set på smukke bygninger og gamle ruiner, og så har du selvfølgeligt også været omkring både haver og parker, kendte som mere ukendte. Eller har du måske slet ikke? Jamen, så kom da med, for alle de steder, vi vil vise her, er et gensyn værd. For dig, som det hele er nyt for, har vi tanket bilen, og vi drager denne gang mod syd. Første stop Italien, dernæst Spanien, så er du klar?


HAVER OG PARKER I FIRENZE
Skal du til Italien inden længe - så læs endelig med her. Vores gæsteskribent Ole Fournais har for HAVEFOLKETs læsere sammensat en spiseseddel som guide til smukke haver og parker i smukkeFirenze.

DEN ITALIENSKE RENÆSSANCEHAVE
Læs med, når Ole Fournais fortæller om den italienske renæssancehave, der også sidenhen har været stor inspirator for mange af verdens store haver. En stilart, der sidenhen har givet næring til et utal af elementer i andre havestilarter udviklet efterfølgende.

I MONTY DONS FODSPOR - VILLA GAMBERAIA
Der er drivende skyer på himlen den septemberdag, hvor jeg for første gang besøger en berømtitaliensk have. Det er perfekt vejr til en havevandring.I MONTY DONS FODSPOR - VILLA DI CASTELLO
Så er det tid til endnu et besøg i en skøn italiensk have, og endnu engang i Monty Dons fodspor. Tagmed til Villa di Castello.

SAN GIOVANNI DEGLI EREMITI
Familiens sommerferie gik i år til Sicilien, nærmere bestemt hovedstaden Palermo. En travl by meden masse trafik og menneskemylder, så meget at man kan få behov for at finde tilflugt et roligt sted. Det fandt vi her ved San Giovanni Degli Eremiti.
BOTANISK HAVE, PALERMO - DEL I
Hver gang min familie og jeg er ude og rejse, sætter jeg mig altid for at besøge mindst én have eller park på turen. På vores tur til Sicilien denne sommer, gik turen blandt andet til Palermos botaniske have. Kom med. 

BOTANISK HAVE, PALERMO - DEL II
Vi kiggede i sidste uge på nogle af de mange drivhuse og bassiner i Botanisk have i Palermo. 

I dag skal vi se nærmere på alle sukkulenterne. JARDIN DE ORQUIDEAS
I dag skal du med under varme himmelstrøg. Her hvor duftene beruser og hvor farverne forfører. 
Og det bedste ved det hele er at du ikke engang behøver at iføre dig solcreme og klipklappere.
Så bliv endelig siddende, slå fødderne op i sofaen og sæt dig godt tilrette, for i dag skal du med til De Kanariske Øer.
ALHAMBRA
På UNESCO's verdensarvsliste for Spanien står Alhambra øverst. Det er Spaniens størsteturistattraktion, og hvis man har mulighed for det, er det absolut ét af de steder jeg vil anbefale at besøge. 


FORÅR VED PALAU ALBENIZ
Barcelona har masser af kulturel rigdom, også når det kommer til haver og skønne oaser. Vi harbesøgt én af de utallige haver her på bakken ved Sant Montjuïc, hvor adelige slår deres folder og publikum gør det samme.


THE FUNDACIO JOAN MIRO
På vores rejse til Barcelona i foråret besøgte vi The Fundació Joan Miró - et skønt museum med én arkitektur, der kan det hele, og med den skønneste kunst inde som ude.NÅR GRAFIK OG BOTANIK MØDES
I sommermagasinet viser jeg en smagsprøve på en af mine nye yndlingshaver. Se mere her fra Botanisk Have i Barcelona, hvor skæve planter huserer, og elementerne regerer - hvor grafik og botanik mødes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE