søndag den 26. juni 2016

HAVEFOLKETS USA

 HAVEREPORTAGER

Så skal vi på sidste tur i vores store havereportage-serie. I dag skal vi længere væk end de to forgangne udflugter. Vi skal nemlig over Nordatlanten.  

TEKST & FOTO: HAVEFOLKET 


De kan noget over there, derovre i det store USA. Særligt imponerende er byen New York, som mange af vores besøg i dag også vil præges af. Fra kæmpemæssige parker til de helt små walled gardens er der masser af interessante ting at finde.
De virkeligt imponerende plantesammensætninger af Piet Oudolf, både ved The Highline og The Gardens of Remembrance, er noget af det, du har mulighed for at blive inspireret af i dag. Alle afskygninger af elementer der både er overraskende såvel som kunstneriske, får du tillige rig mulighed for at opleve. Det bliver stort og ikke mindst farverigt. I dag går vi som nævnt ombord i sidste del af vores havereportage-serie om HAVEFOLKETS USA.
God fornøjelse, og lad os så komme i gang.


THE HIGHLINE - EN OASE I NYC
En godsbane i det centrale Manhattan blev nedlagt tilbage i 1980 og er nu - godt 30 år senere - et inspirerende, nytænkt og rekreativt område, som byens borgere har taget til sig som deres eget haverum. Her snakkes, spises, festes, slappes af, underholdes og sågar soppes!
EFTERÅRSSTEMNING PÅ THE HIGHLINE
Vi har tidligere været på vandring gennem The Highline i New York. Har du lyst til endnu en slentretur, så følg med her, hvor efteråret er nået til den skønne oase.

BYRUM I NEW YORKS MANHATTAN
På en tur til New York stødte jeg på dette haverum klemt inde mellem to karreer. Et lækkert anlæg midt i den pulserende by, og det blev i den grad benyttet af byens beboere i arbejdspauser, på vej til og fra, til en hyggesnak mv. Tag med et lille smut til storbyen.

PALEY PARK, NYC
Vi har før været i New York City. Denne gang besøger vi en lille lommehave i Midtown, Manhattan.
Udenfor buldrer byen afsted, men vi bemærker det ikke. I lommen af tre høje husmure ligger den lille park, og i samme øjeblik, vi træder ind i haverummet, mærker vi en ganske særlig ro.
FRA BERLIN TIL NYC
Det var lige udenfor Paley Park i NYC, at jeg opdagede dette skønne rekreative område. En skøn lille plet, og så har kunsten på væggen en helt særlig historie.


SKULPTURHAVEN VED MOMA
The Abby Aldrich Rockefeller Sculpture Garden i NYC har været igennem flere forandringer over tiden, men fremstår i dag som en inspirerende skulpturhave og er ét ud af mange rum i det verdenskendte museum MoMA.

GARDENS OF REMEMBRANCE
Det er juli måned, og vi er på tur til New York - en storby der aldrig sover, og hvor der altid er noget, der lokker rundt om næste hjørne.


PUBLIC GARDEN I BOSTON
På en rejse til Boston, Massachusetts for at besøge den kommende amerikanske familie, blev der også tid til lidt sightseeing bl.a. i Public Garden i midten af Boston.


URBAN FARMING PÅ DEWEY SQUARE
Boston er godt i gang med et kæmpe projekt, hvor en central færdselsåre omlægges til en tunnel under byen, mens området over jorden omdannes til en grøn kile til glæde for byens borgere. Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE