fredag den 3. juni 2016

JANE FAERBER BYDER PÅ MORGENSALAT

WEEKENDMAD

Når drivhuset om lidt rummer friske velduftende tomater, kan menuen snildt så stå på tomater morgen, middag, aften. Få i dag en fristende opskrift til en simpel salat, som også er tilegnet de små i familien, når Jane Faerber laver morgenmad til de yngste.

TEKST: JANE FAERBER
FOTO:  COLUMBUS LETHGodmorgensalat
med bacon,
æg, avocado
& tomat 

2 personer

Vi har næsten altid hårdkogte æg i køleskabet. Det gør det nemt og hurtigt at lave denne dejlige anretning til morgenmad.

INGREDIENSER

6 skiver bacon
1 avocado
3 hårdkogte æg
2 tomater
lidt lime- eller citronsaft
salt og friskkvarnet peber

DRYS
skolekarse

TILBEHØR
et par skiver kernebrød
smør

SÅDAN GØR DU

Steg baconskiverne sprøde på en tør pande. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Halvér avocadoen, fjern stenen, og grav kødet ud med en ske. Skær avocadokødet i tern. Pil de hårdkogte æg, og skær dem i tern. Skær tomaterne i tern.
Bland alle delene i en skål, pres lidt citrussaft udover, og drys med skolekarse, salt og peber.
Anret på to tallerkener, og server evt. med et par skiver kernebrød og smør til.Opskriften - og mange andre gode opskrifter for børn fra Jane Faerber - finder du i bogen 'Madglad, lær dit barn at elske rigtig mad' fra Politikens forlag

Forlaget om bogen: 
Den nye kogebog fra den populære forfatter Jane Faerber lærer dit barn at elske rigtig mad.
Hvorfor er der nogle børn, der kun vil spise pasta med ketchup, mens andre helt uden skrupler går nysgerrigt til al slags mad og mæsker sig i artiskokker, muslinger, oliven og lagrede oste? Hvorfor forløber måltiderne roligt og hyggeligt i nogle familier, mens spisesituationerne rundt om bordet i andre har udviklet sig til en kamparena? Og hvad gør man egentlig, hvis man er havnet i den negative spiral, hvor spisetid går op i hat og briller og altid ender med, at junior spiser noget andet end den mad , man faktisk har brugt tid i køkkenet på at lave?
Det er nogle af de emner, som Jane Faerber tager fat på i bogen.Madglad giver et bud på 10 gode hverdagsvaner, der kan hjælpe til at forbedre ikke bare børnenes, men hele familiens madvaner. Og det handler ikke bare om, hvad vi spiser, men i lige så høj grad også hvordan vi spiser, hvornår vi spiser og hvorfor vi spiser.
Udover de indledende kapitler med inspiration og praktiske tip til at skabe madglade børn byder bogen også på 80 nemme, velsmagende og hverdagsvenlige opskrift er til familiens måltider. Her er både rett er, der kan laves på max 30 minutter, mad der passer sig selv i ovnen, mad fra de varme lande, børnevenlige vegetarretter og retter specifikt rettet mod små “grøntsagshadere”.
Bogen er ikke som Janes tidligere bøger en LCHF-bog. Jane fortæller: "Elementet fra mine tidligere bøger med at få flere grøntsager ind i måltidet har jeg taget med over i denne bogs opskrifter. Det samme gælder, at jeg altid vælger at bruge fuldfede produkter, fordi mad med fedt både smager og mætter bedre. Herudover har jeg ikke taget højde for principperne i LCHF, men har i stedet valgt at fokusere på at lave god og nærende mad, som hele familien vil holde af at spise, og som vil bidrage til en stabil blodsukkerkurve og til god og langvarig mæthed. Du finder derfor mange forslag til grøntsagstilbehør, men du vælger selv, om du vil supplere måltidet med kartofler, ris eller andet tilbehør. Sådan gør jeg selv, når jeg laver mad herhjemme."

TITELMADGLAD
FORFATTER: Jane Faerber
FOTOS: Columbus Leth
UDGIVELSE: April 2016
SIDER: 248
SPROG: Dansk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE