mandag den 27. juni 2016

KAN MAN PLANTE PLATANER OM SOMMEREN?

HAVEBREVKASSEN

Torben har skrevet til brevkassen, da han er i gang med at omlægge have og frygteligt gerne vil plante store plataner ved sin terrasse med det samme. Men går det mon an?

SVAR: MIMI HVASS, HAVEPANELET


FOTO / SITAS
Kære HAVEFOLKET

Vi har omlagt hele vores have og skal i gang med at plante. Vi vil vente med det meste til september/oktober, men vil frygteligt gerne have et par store plataner i jorden allerede nu, da de skal stå ved vores terrasse og give gårdhavestemning.

Vil det være muligt at give træerne gode betingelser til dette, hvis vi sørger for vanding henover sommeren?

Hører meget gerne jeres råd.

På forhånd tak.

Torben, Skanderborg

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Kære Torben.

Ja bestemt - du kan sagtens plante træer om sommeren, så længe planteskolen har klargjort træerne til sommerplantning. Det er det samme som med enhver anden potteplante.

Du skal sørge for at beskytte træets blade under transporten. Plant træet i gennemgravet jord, som er porøs. Til en platan bør der blandes lidt grus/sand i jorden. Det er vigtigt at vande træet regelmæssigt i løbet af hele vækstsæsonen. Det skal ikke være sjatvanding, men en gennemvanding ca. en gang om ugen. Vandmængden er afhængig af træets størrelse, men omkring 20 l pr. gang. Bliv ved, indtil bladene falder af i oktober. Til foråret skal du gøde, og der skal vandes i tørre perioder. Sørg endelig for, at der ikke er græs på rodzonen de første to-tre år efter plantningen i en radius på min. en halv meter fra stammen. 

Med venlig hilsen
Mimi Hvass
Har du, som læser med, erfaring med emnet og måske flere gode råd i forbindelse med dagens brevkassespørgsmål, så er du som altid meget velkommen til at skrive med via brug af kommentarfeltet. 
Vil du læse flere brevkassespørgsmål og -svar, kan du finde dem alle her.
Du kan også læse mere om HAVEFOLKETs havepanel og de eksperter, der står klar til at svare på dine spørgsmål. Find dem her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE