søndag den 10. juli 2016

SÅ LANGT SÅ GODT

HAVENS ELEMENTER

Så er vi endeligt nået så langt med vores pergolabyggeri og med baghaven, at jeg godt vil være bekendt at vise det frem. 
Du skal dog vide, at der fortsat er nogle løse ender og en masse små detaljer, der skal ses til, men ser vi bort fra dem, er byggeriet så meget på plads, at man kan fornemme idéen.

TEKST & FOTO: KARINA

Pergolaen er bygget på vores hævede terrasse, som står på et cementunderlag. I dette har vi monteret de bjælker, som holder taget og væggene.Da den hævede terrasse ikke gik helt hen til hegnet, og da vi ikke havde lyst til at støbe ud mod hegnet, lavede vi i stedet en fire meter lang bænk. Bag bænken har vi bygget hegnet en anelse højere, så vi dels får mere privatliv og dels har noget grønt at kigge på inde fra vinduerne.

Pergola set fra vest
Planterne på væggen er efeu. De har stået der i flere år og har nu mere plads at brede sig på.
Fordelen ved efeu er, at den ikke alene er hurtigtvoksende, men også stedsegrøn, hvilket vi vil nyde om vinteren.

Pergola set fra øst
Tagkonstruktionen er lavet sådan, at brædderne, som udgør taget, kan tages af, når de skal males. Det har vi gjort ganske enkelt ved at montere en masse små træstykker på hver side af brædderne, så de sidder i spænd.
Som sagt er der endnu en masse småting, der skal laves, men det har jo ikke afholdt mig fra at begynde at indrette med krukker.Et par af lanterne har også fået plads og nydes om aftenen, når vejret ellers er til det.


Hele denne uge har vejret ikke været til noget som helst, og det har været lidt af en udfordring at finde et tidspunkt, hvor det ikke har regnet, så jeg kunne vise dig, hvor langt vi er nået. Det lykkedes heldigvis.
Så langt så godt - og giv os så lige et par solskinstimer, så vi kan komme videre...

18 kommentarer:

 1. Holdaheltop- hvor er det FLOT, og helt i top! En stor fornøjelse at kigge på! Og det må være en oase for ro og velvære at sidde der. Tillykke med resultatet:-)))) Ja lad os få et par solskinds timer eller dage.

  SvarSlet
 2. Tusinde tak Annette :-)
  Jeg er også rigtig glad for resultatet og glæder mig til at få fikset de sidste løse ender, men noget jeg glæder mig mere er jeg enig med dig i; solskinstimer!

  SvarSlet
 3. Et virkelig flot resultat I har opnået. Det ser super flot ud. Jeg er vildt imponeret. Jeg krydser fingre for godt vejr, så I kan komme ud og nyde jeres flotte arbejde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette
   Det gode vejr må da komme på et eller andet tidspunt, håber jeg.

   Slet
 4. flot, der er en sydlandsk stemning, selvom solen måske mangler. Meen nu begynder "de" at love bedre vejr der skulle komme lige så langsomt, efter denne uge.. Faktisk er jeg overbevist om vi får supergodtvejr når skolerne skal begynde. Sådan syntes jeg det var da mine unger gik i skole..
  Sommerhilsner Gunvor

  SvarSlet
 5. Det har du fuldstændig ret i Gunvor, husker det faktisk også selv fra min skoletid.
  Tak for de pæne ord og god aften :-)

  SvarSlet
 6. Hej Karina.
  Det er næsten lige som at være inde og alligevel være ude. Det er dejligt med sådan en skyggeplads, hvor man kan hvile øjnene på en dag med hård solskin. Der er en hyggelig og fortættet stemning. Det bliver endnu bedre, når dine efeu bliver store. Denne grønne frodighed er ikke til at undværre, når man er udenfor.
  Vh. Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Designmæssigt er det meget i tråd med stuernes indretning, så det har du helt ret i Malene :-)
   Elsker også den flimmerskygge der opstår når solen går gennem taget og listerne - ikke blot fordi der er behageligt for øjnene, men også fordi effekten er superflot der hvor den rammer.
   Tak for din kommentar :-)

   Slet
 7. Helt enig - virkelig flot og utrolig inspirerende!
  Hvor er de tre store, flotte krukker fra? Mvh Tina

  SvarSlet
 8. Tak Tina
  Corten-kummen er fra Horti.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov Tina
   Læser først nu at du mener de tre grå krukker :-)))
   De er gamle og forskellige, så jeg husker ikke hvor alle er fra men mange af dem (har også andre steder i haven) er fra Grama Design.

   Slet
  2. Ok:) Og angående det du skriver med de små træstykker, I har lagt ind oppe ved tagkonstruktionen - skal det forstås som små kiler ved alle brædder?

   Slet
  3. Ja små stykker savet af de samme brædder som udgør taget. Vi har brugt 200 styks, så det er noget af et arbejde (Indtil videre har pergolaen kostet os hvad der svare til 4 fulde arbejdsuger) og en f.... masse fra kistebunden :-))))

   Slet
  4. Opla, sikke et projekt!! Har selv planer om at bygge et drivhus/udestue sammen med huset via en pergola. Må lige overveje lidt grundigere, hvornår sådan et gør-det-selv projekt kan puttes i kalenderen (og i budgettet)...;)
   Men tak for fantastisk gode og top-lækre artikler - har lige været en masse af dem igennem:)

   Slet
 9. Så fantastiskt fint! Tack för att du delar med dig av din fantastiska trädgård.

  SvarSlet
 10. Kære Karina
  Hvor er det flot! Sikke et lækkert rum I har skabt og fantastisk med den lange bænk, det er en rigtig god ide. Og så er det flot med den sammenhæng I har i haven:-)

  SvarSlet

ANNONCE