Før vi begyndte at bygge vores store nye pergola i foråret, var der en lille ekstra ting på programmet, nemlig at udvide den gamle terrasse i baghaven. Den har stået lidt ubeboet over sommeren, men nu har vi endelig indtaget det hyggelige bonus-haverum. Kom med. 


TEKST & FOTO: KARINA
Vi har af gode grunde ikke rigtig haft tid til at tage dette rum i brug, da vi har brugt det meste af sommeren på vores pergola, og når vi ikke har knoklet, har vi holdt nogle fridage fra sliddet. Først nu er den udvidede terrasse værd at vise ordentlig frem, skønt jeg nu ikke er helt færdig med at arrangere krukker. Terrassen måler omkring 20 m2, hvor det gamle terrassedæk i baghaven kun målte godt og vel otte.
Ud over det gamle terrassedæk var her både pergolaer og bede, men da træerne til dels var blevet for store til, at der også kunne være plads til pergolaer, og da bedene drillede mig en del, gjorde vi noget ved sagen og fjernede det hele.

Baghavens terrasse set fra den hævede pergola.



Noget af det, som vi ikke har haft tid til i sommer, er blandt andet at samle de gamle lounge-bænke. Da vi nåede til dem, genbrugte vi de gamle skeletter og udskiftede siddefladerne med nye brædder. Nu er de blevet gen-indviet med hynder og puder lige til at nyde i de lune efterårstimer.




De efterhånden gamle hjortetaktræer står rigtig fint i de udskårne huller og er i stedet for at være til gene kommet mere til sin ret. Selvom vi har lagt terrasse over hele området, hindrer det dem dog ikke i at skyde, og mindst en gang om ugen må jeg hive et skud op mellem sprækkerne i terrassedækket, men det gør jeg gerne, da resten i haverummet er rimelig pasningsfrit.

Det eneste, jeg sådan set skal gøre i dette haverum, er at feje i ny og næ samt vande planterne i krukkerne.

I krukkerne har jeg hvid iris, hvid pragtkærte, hosta og zebragræs.

Om der skal flere krukker til, eller om der skal andet i krukkerne, ved jeg ikke, men det kan jo så være noget af det, jeg kan gå og pusle med næste år.


Det var lidt fra min baghave, som jeg ikke har delt billeder fra før nu. Håber, at du nød den lille fremvisning.