fredag den 28. oktober 2016

BOGHVEDEBRØD MED RØDBEDEMOS

WEEKENDMAD

Har du ikke rødbeder af egen avl, så kan man heldigvis finde et fint udvalg af forskellige typer hos grønthandleren. I dag får du nemlig endnu en lækker opskrift fra Ditte Ingemann.

TEKST & FOTO: DITTE INGEMANN


boghvedebrød med rødbedemos

Dette hører til et af de mere tidskrævende morgenmåltider, men heldigvis kan det hele laves i forvejen. Rødbedemosen kan også bruges som en dip sammen med grøntsager eller kommes på knækbrød og serveres som en lille hapser.INGREDIENSER

BOGHVEDEBRØD | 10-12 skiver
150 g boghvedemel
50 g grofthakkede mandler
50 g solsikkekerner
50 g hørfrø
4 æg
2 spsk kokosolie eller olivenolie
½ tsk havsalt
1 spsk æblecidereddike
100 g revet squash eller gulerod

RØDBEDEMOS | Til 4-6 skiver brød 
250 g rødbede
100 g feta
2 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1 fed hvidløg
salt og peber

TOPPING
20 g frisk dild
4 spsk valnødder
  
SÅDAN GØR DU

BOGHVEDEBRØD
Rør alle ingredienserne godt sammen til en dej, og kom den i en franskbrødsform på 1 liter beklædt med bagepapir. Bag brødet i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 35 minutter. Vent med at skære det ud, til det er koldt.

Opbevar brødet på køl. Det kan holde sig i ca. 3-4 dage.

RØDBEDEMOS
Vask rødbederne, og kog dem i en gryde med vand med skindet på i ca. 1 time, eller til de er helt møre. Hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af, inden skindet fjernes med en lille kniv. Skær rødbederne ud i små stykker, og kom dem i en foodprocessor sammen med feta, olie, citronsaft, hvidløg, salt og peber, og blend, til det har en ensartet og cremet konsistens. Smag mosen til.

Fordel mosen på brødet, og drys med hakket dild og valnødder.


Opskriften - og mange andre grønne forslag fra Ditte Ingemann - finder du i bogen 'Vegetar' fra Politikens forlag.

Forlaget om bogen: Vi danskere er kødelskere med stort K, men både krop, sjæl og miljø har brug for kødløse dage, så derfor er det kokken, madskribenten og grøntsagseksperten Ditte Ingemanns mission at gøre os danskere til grøntelskere med stort G.
I hendes nye personlige kogebog Vegetar finder du alt fra morgenmad og snacks til mættende hovedretter, salater og søde sager. Fælles for de over 140 retter er, at de er sunde og velsmagende, og så repræsenterer de det nye grønne moderne danske køkken anno 2016.
Anvend bogen til at lægge kødet helt på hylden. Eller, hvis du allerede er vegetar, til ny inspiration. Det kan også være, du bare har brug for gode ideer til kødfrie dage – du behøver ikke at være fuldtidsvegetar for at få glæde af bogen. Den afspejler Dittes eget liv, hendes køkken og den mad, hun spiseri hverdagen – hun lever ikke 100 procent vegetarisk, men kødet er det sekundære i hendes kost, og grøntsagerne det primære.

TITELVegetar
FORFATTER: Ditte Ingemann
FOTOS:  Ditte Ingemann
UDGIVELSE: September 2016
SIDER: 296
SPROG: Dansk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE