tirsdag den 11. oktober 2016

EFTERÅRSHAVEN I BLOMST

PLANTER

Der er stadigvæk masser at glæde sig over derude. På trods af, at efteråret nu for alvor er over os, står rigtig meget fortsat grønt, og her i haven byder staudebedene stadigvæk på blomstringer. Se her, hvilke der tiltrækker opmærksomheden her i midten af oktober.
TEKST & FOTO: LONEEfteråret står i mange haver i de røde farvers tegn. Derfor er det også planter som sankthansurt, drejeblomst, kæmpeverbena og bordeaux dahlia, som ligger i paletten lige nu. Men den lille sarte matrem er også med, og på grund af årets meget varme september har prydgræsserne igen i år vist deres blomster.

Det er absolut ikke hvert år, at de springer ud på vores kanter, så når det endelig sker, er det lidt som at få en gave.Den brogede elefantgræs, som jeg har taget med i paletten, står i vores have i selskab med en solhat - nærmere bestemt Rudbeckia subtomentosa 'Henry Eilers'. 

Hvis du som jeg har en forkærlighed til de gule, så er den virkelig anbefalelsesværdig. Den er op til 120 cm i højden, og så har den de fineste sarte kronblade, der er som små rør med et udfoldet blad i spidsen. Specielle at se på, når man går helt tæt på dem, og ret så graciøse på afstand. Kæmpeverbenaen har lidt af det samme - mon ikke det er derfor, den er så elsket. Vi har den flere steder i haven. Herunder er den i selskab med kvæsurt, tagetes og lampepudsergræs. 


De seneste dage har budt på masser af regn, men jeg håber, at det snart klarer op, og at vi har mange gode havedage i vente. Der er i hvert fald stadigvæk masser at nyde derude. 

3 kommentarer:

 1. Den solhat er da ualmindelig yndig. Jeg elsker solhat, men det kniber med de vil gro ret længe i min have, den er for tæt plantet. Det er det samme med flere andre skønheder, iris bla.. jeg kan osse "sagtens" gå ud og plukke en buket i haven endnu. Asters er der jo osse stadig. Plox fik desværre smækket i tørken i september, de plejer ellers osse at være leveringsdygtige til efterårsbuketterne. Men flere af dem skal flyttes eller tyndes, så de er blevet klippet ekstra ned allerede.
  Godtnok har vi fået regn for et par dage siden, meen da jeg rodede i et bed i dag var det absolut ikke særligt vådt. Så vi kan altså godt bruge noget mere regn, men så kan det da komme om natten, så kan vi komme i haven om eftermiddagen, hi hi.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 2. Hvor er der mange fine - blev lidt lun på Rudbeckia subtomentosa 'Henry Eilers' men jeg har faktisk kun EN ledig plads og jeg ville også gerne ha' *Ratibida-pinnata og Rudbeckia Nida .... hvad skal jeg stakkels lugekone dog gøre

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er næsten det værste ved at have en have - Sussi - at man skal vælge mellem alle de skønne planter, der findes. Jeg kender 100% bekymringen :))

   Slet

ANNONCE