søndag den 27. november 2016

JULELYS I HAVEN

HAVELIV

Små lyskæder, der funkler i mørket, såvel som alle de skønne lanterner og levende lys hører så ubestridt til de elementer, der sætter stemningen i december måneds have.

TEKST & FOTO: KARINALidt uvant i forhold til, hvad jeg plejer, har jeg i år givet den fuld skrue ude i min have - så meget, som min smag for det simple har kunne trække. Sidste år blev den forsømt, så det skulle der så laves om på i denne vinter.
I haven er de stedsegrønne små-træer nu pynteligt pakket ind i små glimtende kæder og lanterner forsynet med nye lys. Små juletræer pryder i krukkerne og ophængte stjerner pynter hist og pist. Sammen spreder de hygge blandt tilfældige bunker af kviste og gran og bakker med mos, der senere skal bruges til pyntning indendøre.

Den store pergola, som er placeret, så man kigger på den direkte fra dagligstuens terrassedør, er et rum, der har været særligt sjovt at dekorere, eftersom den jo først blev færdig denne sommer og endnu ikke har været indviet i julen.

I forhaven plejer jeg blot at have en enkelt lyskæde siddende i den opstammede kirsebærlaurbær, som står lige ved hoveddøren, men i år syntes jeg også, at de to ved facaden skulle have lidt opmærksomhed. Det hele skal I få at se lige nu, så kom med mig rundt i min lille julebelyste have.Vi starter ved den nye pergola, hvor de enkelte lanterner står på deres vanlige pladser. Her i juletiden har lanternerne på bordet fået besøg af min gamle zinkkurv, der er fremragende til at indsamle og opbevare havens naturpynt i.Pergolaen og det glade julevanvid nydes fra første parket, nemlig dagligstuen, hvortil stemningen også har spredt sig.Ud over de levende flammer kommer tre spots i baggrunden os til undsætning i de mørke timer. Spotlamperne sidder på ydersiden af den lange bænk og lyser op på den store bagvæg med efeu - en feature, vi nyder både sommer og vinter.Ved hoveddøren sidder der traditionen tro en lyskæde om det ene kirsebærlaurbærtræ.


Det er det, der sammen med den simpelt dekorerede hoveddør og en lanterne ved trappevangen byder julens gæster velkommen.I år skulle træerne langs facademuren som nævnt også forkæles lidt. Et ekstra sæt lyskæder er derfor erhvervet, og jeg synes, at det ser godt ud, så det skal helt sikkert gentages de kommende vintre.Ved den lille terrasse foran min søns legerum er der også pyntet op. Her står et lille juletræ og spreder hygge, hvad end du ser det ude fra haven eller inde fra det store vindue i spisestuen.Den større terrasse, hvor vi griller og spiser om sommeren, har også været udsat for en lille bid julestemning. På det lange trallebord langs hegnet er krukkerne med oliventræer og urter blevet erstattet med små juletræer med lys, og ved tavlen hænger en af det fine træstjerner, som også hænger ved den nye pergola.

Det var en lille tur rundt i vores julehave. 
Et lille drys sne vil være godt, men med eller uden er vi ihvertfald klar, er du? 

8 kommentarer:

 1. Smukt og enkelt. Det er osse lige mig. Jeg går og prøver at få "tilladelse" til at sætte en lille lyskæde op i vores vindfang. jeg tror det lykkes.
  God advent Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal du da bare ha' tilladelse til Gunvor, hvad er bedre en små hyggelige julelys :-)

   Slet
 2. Lovely- so simple, elegant and cozy

  Lise-Lotte

  SvarSlet
 3. Hvor er det smukt og elegant - oser af god stemning ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for at du syntes Leif. Tak!

   Slet
 4. Jeg er slet ikkeklar, men et par kæder er det blevet til. Jeg må faktisk tilstå jeg elsker lyskæder, ikke sådan med dyr, julemænd mv. Men lyskæder på havens træer, buske, hegn, pergolaer, samt husets hoveddør Skal lige i gang, men det koster jo hurtigt, og jeg synes de ofte går i stykker. Selv når de betale dyrt. Men lys i haven er skønt, især til vinteren.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også kun til de helt enkelte hvide lyskæder Henrik. Det der med dyr og julemænd er heller ikke helt min kop the. Mht. lyskæder har jeg desværre heller ikke fundet nogle som er i en så god kvalitet at de holder flere år, så nu køber jeg de billigste og ser hvad der sker næste år - og hvis ikke de holder har det ikke været en større omkostning end et par buketter fra blomsterhandleren (det er det jeg altid sammenligner priser med :-)))

   Slet

ANNONCE