Julen nærmer sig og ‘de små pakker’ er så småt ved at blive samlet herhjemme hos os. Vi har ingen helt fast tradition for decemberdagene. Nogle år er det adventspakker, andre pakkekalender, men ofte har det været nissen, der har styret løjerne og hver nat har puttet små ting i sokkerne. Pakket ind eller ej.


TEKST & FOTO: LONE
Dette år vender nissen tilbage. Pakkekalenderen får hvile i år, for husets ældste tradition med de rød/hvid-ternede og -stribede hjemmesyede sokker tages op igen. Jeg skal på loftet og have fundet sokkerne frem i en af de mange julekasser. Og så skal jeg have syet en ekstra, for familien er jo nu udvidet til fem, siden vi sidst have brug for sokkerne. Men der er jo tid endnu, så mon ikke jeg også når det. Det kan bestemt være svært at finde pakker til 3 x 24 dage, så beslutningen er, at der her i huset veksles mellem lidt gode ting på nogle dage og på andre dage en helt lille ting – som en pebernød eller klementin. Så er der også penge tilbage til julegaverne, og der er ønsker tilbage på ønskesedlen.

At finde pakkerne kan være noget af en udfordring, og derfor har de store også fået lov til at lave en lille ekstra ønskeseddel med gaveønsker i den lave ende af prisskalaen, så nissen har en god chance for finde ting, der rent faktisk er savnede og ikke blot ender i bunden af skabet.
Hvad mon du gør hjemme hos jer? Pakkekalender, sokker eller adventspakker? Måske noget helt fjerde? Og er det til børnene, manden eller kæresten?

 

Spiralblok og indeks, glimmerstjerner, 
gavepapir og bånd er fra House Doctor. 
De små biler er fra Milios.dk.

Find inspiration til indpakning af julens kalendere her:

BØRNENES PAKKEKALENDER

Pakkekalenderen er én af de ting, som nok de færreste børn vil undvære i december måned. Hvis I ikke allerede har en tradition omkring, hvordan pakkerne bliver overbragt, så se med her. Vi giver tre eksempler på, hvordan du hurtigt kan gøre det. Læs mere >> 

GENBRUG OG GAVEREGN

Forkæl din kæreste haveven eller -veninde med en pakkekalender fyldt med havegaver! Vi har samlet vores bud med kulørte pakker, snøret med jute og hængt op på et gammel broderi af den jagtede bjørneklo.
Læs mere >> 

LAV DIN EGEN CHOKOLADEKALENDER
Der er et væld af chokoladekalendere ude i butikkerne, men særligt kønne er de altså sjældent. Har du det lidt ligesom jeg, så se med.