I dag skal vi lige en tur i haven med Catarina Persson. Mens julen inde er varm og glitrende, juler hun i haven med en skovstemning af mos og grønne vækster. Læs med her, når hun beretter om julestemningen i havens krukker.


TEKST & FOTO: CATARINA PERSSON

 

Jeg synes, at det er sådan en dejlig oplevelse at skabe julearrangementer ude i haven. Det skal være jordnært og gerne grønt. Det er så spændende at lege med de forskellige materialer og former. Jeg kombinerer gerne fine kranse, glasflasker, grønne mospuder, grene og metaller. Både krop og sind får det så godt at af hygge rundt derude i stilheden, når man lidt spændt og med julestjerner i øjnene skaber, flytter, ændrer og skaber forskellige grupperinger. Et dybt velbefindende. Så leder man i skure, forråd og andre steder, om ikke der skulle findes noget, som kan gøre ens jul lidt anderledes i år. At blande skov, mos og december er opfiskende.

På opstillingen her ser du pudemos, almindelig mos og juleroser. Det skaber en frodig og skovagtig stemning, og det er et dejligt modspil til den røde og glitrende jul.

Juleroser er en gave til jorden. Den findes i mange udgaver. Herover ses en type uden blade. De er sat i små mørke krukker – bagved står en fin grøn opsats med noget så simpelt som mos. Enkelt – og fint. Og hvorfor ikke også have hyacinterne ude. Her står de i glas og pynter på bænken.

 Vi håber, du måske har fået lidt inspiration til at jule videre i din egen have med afstemte farveholdninger og brug af hyggelige ting fra julegemmerne.Du kan se meget mere fra Catarina Perssons smukke have på Instagram-profilen: cat.persson.