fredag den 23. december 2016

JULESNAPS TIL FROKOSTBORDET

OPSKRIFTER

Juletiden er også tiden for julefrokoster. Vi disker op med lækker mad, og til det hører der ofte også øl og snaps. Hvad med at lave din egen kryddersnaps? Oven i købet én, der både smager godt og er nem og hurtig at lave? Og måske har du smagsgiverne i din have.

TEKST & FOTO: HENRIK

Glem alt om snapse, der får dig til at skære grimasser, når den hældes ned. Denne er mild og rund, og det bedste er, at du sikkert har ingredienserne i dit køkken allerede. Hvem ved, måske endda fra din egen have. Det er sjovt at lave kryddersnapse, og det er meget nemt at gå til. Nogle gange må man væbne sig med tålmodighed, fordi de skal trække i månedsvis, men ikke denne her - den er drikkeklar i løbet af 24 timer. Så skal vi ikke bare komme igang? Du kan variere mængden, men når en snaps er så nem at lave, behøver man jo ikke lave så stor en portion.


 Du skal bruge:

1 æble - gerne et sødt et af slagsen - usprøjtet.
1 lille dusk timian
ca. 30 cl snaps uden smag f.eks. Brøndum

Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær det i grove tern. Skyl timianen, og dup den evt. fri for væde med noget køkkenrulle. Kom det hele op i et syltetøjsglas. Så hælder du snapsen på, indtil æbler og timian er dækket. Nu skal det bare have lov at stå i 24 timer.

Herefter kan snapsen filtreres gennem et kaffefilter. Den skulle nu have fået en let, strågul farve. Så skal der smages! Smag og intensitet kan variere, så du må prøve dig frem, hvis du synes snapsen skal fortyndes med ekstra snaps. Personligt kan jeg godt lide, at den smager af noget, specielt fordi julemad ofte er ret krydret og fed.

God fornøjelse med "brygningen" - og husk nu, at kryddersnapse skal nydes ved næsten stuetemperatur. Ikke noget med at smide den i fryseren og den slags. Og så skal du selvfølgelig huske at drikke med måde. Har du en god opskrift på kryddersnaps, du kan anbefale? 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE