lørdag den 10. december 2016

STJERNER, LYS OG JULENAT

KRUKKERNE

Rød er for mange julen mægtigste farve, men også mange andre farver kan bruges, når der skal leges med julestemninger. I år har vi inviteret Catarina Persson, som har en skøn profil på Instagram, til at fortælle lidt om hendes havejulerier. I dag i de lidt mørke farver, der både rimer på blommer og julenat. 

TEKST & FOTO: CATARINA PERSSON


Når der skal jules hos os, så finder jeg i de tidlige juledage i julekassenmaterialer, som ikke er alt for julede. Her har jeg fundet materialer i en bestemt farveholdning: Blommefarvet og rosa mikses med grålige grene, der passer fint til zink og det grå træværk. Og så er der tilføjet lys og fletterier: Lyskæder, levende lys og stjerner giver altid en dejlig julestemning. 

På næste billede går det blommefarvede igen, men her er jeg ovre i de mørkere farver med den mørke baggrund, der gentages i den mørke krukke. De lyse græsser spiller flot op mod den mørke baggrund og giver associationer til en stjerneklar julenat.

'Lyskæder, levende lys og stjerner giver altid en dejlig julestemning.'

Det grønne er med i begge opstillinger for at give en følelse af, at efteråret stadigvæk er lidt i baggrunden - en fin overgang mellem november og december her i den første del af decembermåneden.


Farvematchning i forskellige materialer. 
Mosset er fra græsplænen.
Du kan se meget mere fra Catarina Perssons smukke have på Instagram-profilen: cat.persson.

2 kommentarer:

 1. Meget smukt og lækkert.
  Den røde farve kan godt være ret svær at tage ind i andre sammenhænge, så hos os begrænser det sig til en rød/guld juleaftensdug og et par røde lys.

  SvarSlet
 2. Smukke billeder.
  Her i huset er det grønt og natur udendørs, og nisserier og gammeldaws julepynt der er indendørs. der ville blive oprør hvis det blev lavet om. Jeg "lusker" lidt nyt ind og noget gammelt ud med jævne mellemrum, og det bliver accepteret. Bare det ikke er for "modernet". hi hi det er næsten ungerne der er værst.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet

ANNONCE