søndag den 6. august 2017

PÅ FERIE I DANMARKS HAVE

POSTKORT
GÆSTEREDAKTION / JULI

Jeg har holdt ferie i min egen have og har derfra bevæget mig ud i den danske natur og her oplevet, hvor forskelligt og dejligt der er i Danmarks åbne have.TEKST & FOTO: KARENJeg har nydt lyset og luften på spidsen af Danmark tæt ved Skiveren, Lønstrup og i Thy Nationalpark. Det blev ikke til så mange reelle billeder, men en masse på nethinden. Noget af det, der dog blev foreviget, er dette:

En strandkvan i en Vesterhavsplantage - inden den springer ud.


Hybenrosen, hvis duft blander sig med saltvandsduften fra havet og harpiksduften i solen i de smukke plantager. Et skønt sansebombardement.


Kaprifolierne har gode vilkår i plantagerne i det nordjyske, og de dufter himmelsk og er yderst frodige. Min egen kaprifolie i haven har det ikke nær så godt.


En skulptur i sig selv - en forvitret busk med mos i gyldne farver og sin helt egen groretning, som bestemmes af vestenvinden.Hybenrosen vokser meget tæt på havet på skrænterne ved Rubjerg Knude og Mårup kirkegård.På skrænterne bag ved Bulbjerg, Danmarks eneste fuglefjeld i Thy Nationalpark, gror storkenæb flittigt blandt marehalm og hjælme og lyser op i alle de grønne farver.En af naturens egne skulpturer formet efter regn og vind i Råbjerg Mile.Et vindblæst træ på hjørnet af Mårup Kirkegård, hvor naturen ikke lader sig tæmme.


Snart er der saftige Discovery æbler til alle, dog lidt mindre og lidt færre end sidste år.

Mine vindruer er endnu sure. Jeg ved ikke, hvilken sort det er. Vinstokken fulgte en gang med i købet at et brugt drivhus, som vi selv tog ned, og den forrige ejer, sagde at vi bare kunne tage vinstokken med, hvis vi havde lyst. De smager dejligt, og de store blade skygger for læsepladsen i drivhuset.


Mine frøkenhat stråler om kap, og de gør sig godt i en sommerbuket sammen med sankthansurt, solhat og georginer blandet med gyldenris, violfrøstjerne og flotte frøstande fra de store valmuer.


De gule kornmarker stråler, og snart skal der for alvor høstes i haverne rundt omkring. Velkommen til august.
Du kan læse mere om Karen i vores præsentation af årets gæsteskribenter lige her.

3 kommentarer:

 1. Åh ja der èr smukt i det danske landskab. Vi behøver ikke rejse udenlands for at få en smuk natur.
  Jeg er lidt misundelig (ved godt det ikke er pænt) på dine frøkenhat. Så flotte de er. Der kom 2 planter ud af det brev jeg såede, og dem åd sneglende i et ubevogtet øjeblik. Men bedre held næste år, håber jeg.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 2. Skønne billeder og steder - dejligt at der er blik for det:-)

  SvarSlet
 3. Jeg nyder virkelig dine smukke billeder fra en meget dejlig egn i Danmark.

  Hilsen Elna.

  SvarSlet

ANNONCE