fredag den 4. august 2017

MEDITERRANEAN IDENTITY

SHOWHAVE

Denne sommer har været præget af havefestivaller, og vi har været forbi en havefestival i det sydligste Italien, nemlig på Sicilien. I dag tager vi dig med ind i en middelhavshave, der som koncepthave skaber et møde mellem de forskellige havestile, der præger middelhavsområdet. 

TEKST & FOTO: LONEHaven 'Mediterranean Identity' er skabt af en gruppe studerende fra Bologna Universitet og er et fint lille stykke havekultur, der på bedste vis repræsenterer mange af de elementer, som man forbinder med haverne omkring Middelhavet.

Haverummet er en smuk sammensætning af traditionelle haveelementer og planter fra middelhavsområdet med en moderne streg via beplantningerne i bånd, og bagerst i haverummet er der placeret en firkantet bygning med vandrette lysbånd, der reflekterer havens geometri.Plantevalget er domineret af de store centralt placerede oliventræer og større grupper af pistacie, hvis frugter netop er en af Siciliens specialiteter.

Til venstre herunder skimtes et bånd af en hvid pragtkærte, Gaura lindheimeri. Til højre et bånd af myrter.

Det fine bånd af violette blomstringer, der ses forrest i haverummet, var desværre ikke navngivet i beskrivelsen, men de strunke allium står bemærkelsesværdigt flot mod kronerne på de gråbladede oliventræer.

Prydgræsserne var rigt repræsenterede i det meste af havefestivalens showhaver, og også i dette haverum havde de sneget sig ind. Her er det det lette lampepudsergræs, Pennisetum setaceum, der har fået plads.

Projektgruppen, der står bag haven, beskriver haven således: 

"From ancient times the Mediterranean basin has been inhabited by different people who, by coming together and in clashing with each other, have exchanged knowledge, rites and traditions.

This garden seeks to reflect on the extent of these exchanges, which now take place on a global level, leaving the visitors who go through the experience to decide whether the Mediterranean identity has been strengthened or weakened as a result."Du kan læse mere om haveudstillingen i Radicepura lige her:
www.radicepurafestival.com

7 kommentarer:

 1. Nåh ja, SÅDAN en festival kunne man jo også tage til! Ser flot ud - det ser ud som om man kunne gå ind i koncepthaven?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne man nemlig - så den kunne rigtigt fornemmes! En klar fordel :)

   Slet
 2. thumbs up for det Lone!!

  Every garden is a political act, every plant is a political prisoner.

  se Tim Richardsons definition af koncepthaver: http://www.telegraph.co.uk/gardening/3347530/Conceptual-gardens-Its-all-in-the-mind.html

  bedste hilsener
  Kjeld

  SvarSlet
 3. Jeg ser en stærkere identitets følelse på vej i de mediterrane haver. Hvor vægten igen nu skifter til at dyrke planter er tåler og trives i den tørre sommer uden vand. De "engelske blomsterhaver og græsbaner bliver færre i sydfrankrig. Ekstremt vandforbrug er ikke in længere. Men haverne er stadig grønne, mere end nogensinde mange steder, og blomsterrige. Men det er gamle dyder og nye yder. Vi går en spændende tid i møde.
  Henrik

  SvarSlet
 4. Spændende og anderledes.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 5. Det er meget smukt - og en festival hvor man formodentlig ikke risikerer at gå i mudder til knæene :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - havefestival i 35 grader og dejligt solskin er en ren luksus :))

   Slet

ANNONCE