fredag den 20. oktober 2017

I TROLDMANDENS VÆRKSTED

DEKORATION

Det er ikke så tit, at vi laver artikler om en butik. Men denne her er da også noget ganske særligt. Dels fordi den huser en blomsterkunstner af de helt store, og dels fordi den har et helt forunderligt gårdrum som en del af butikken. Kom med indenfor hos Tage Andersen.

TEKST & FOTO: HENRIK MIKAELSEN
Vi er en del af København, hvor bilerne og solbrillerne er ekstra store til forskel fra gaderne, som er ekstra smalle og snørklede. I nærheden finder du Kongens Nytorv, Strøget og Kongens Have med et mylder af mennesker, men her i Ny Adelgade er der fred og ro. Her ligger Tage Andersens Boutique. Allerede fra gaden kan man fornemme, at det er et sted ud over det sædvanlige med opstillinger med diverse planter i krukker og potter. Indenfor er der lidt dunkelt, men øjnene begynder straks at gå på opdagelse, for der er noget at se OVERALT. Fra gulv til loft er der flotte, matte spejle, opsatser, urner, tunge rammer og piedestaler i forskellige metaller, der alle er matte og anløbne, som om de er flere hundrede år gamle. Men det meste er faktisk relativt nyt.Tage Andersen er en mester i iscenesættelse, og hans stil er denne forunderlige blanding af noget barokt og overdådigt og alligevel ret enkelt - næsten simpelt.

Det sidste skyldes ikke mindst de materialer, han bruger, hvor der ofte indgår naturmaterialer, grene og kviste, groft hør og sækkelærred. Og så altså alle de hersens metalgenstande.

Hvis du har set dronningens nytårstaler i de seneste år, og du er en af dem, der ser mere på buketterne end på majestæten, så har du set en af Tage Andersens vaser, Foldevasen, i aktion. Men ellers er det jo blomster, buketter og dekorationer, der langes over disken her.Lokalerne er reelt en slags showroom for hele Tage Andersens univers og stil, som man kan gå på opdagelse i. Det er lidt kringlet at komme rundt - man må sno sig. Men det bidrager til en lidt hyggelig, huleagtig stemning. Så stor er overraskelsen, når rummet udvider sig, og man pludselig står i en smuk glaspavillon og kigger ud i en grøn baggård.Pavillonen rummer blandt andet en samling af myrter. De små hylder er en rigtig fin måde at udnytte pladsen på og får det grønne til at komme op i højden. Det danner et grønt filter, som man ser haven igennem - og i dette tilfælde gården.I det hele taget er gårdrummet fuldt af inspiration til, hvordan du kan udnytte alle flader. Se bare på den store voliere i 1. sals højde. Og hvad siger du til de hængende træer i træpotter? De stiller lidt krav til vanding, men de giver både en oplevelse til gårdrummet og bestemt også til lejlighederne inde bagved. Det er noget af det, der gør Tage Andersen til noget særligt, at han forener håndværk, blomsterkunst, arkitektur og design og får skabt nogle meget dramatiske rum, installationer og genstande.


Et fortættet haverum med masser af stemning. Krukker og potter i massevis med forskellige bladformer og nuancer af grønt giver et indtryk af frodighed selv på en grå efterårsdag midt i København. Der er masser af læring i at besøge sådan et sted.

Hvor er vi?
Tage Andersen Boutique og Galleri
Ny Adelgade 12
1104 København K

Web:


Har du lyst til at se mere fra Tage Andersens verden? Så kan du genlæse Katarinas artikel fra hendes besøg på Gunillaberg i Sverige. Det er en skøn herregård, hvor Andersen i sommerhalvåret slår dørene op og inviterer indenfor i sit helt eget eventyrlige univers, hvor du også kan se flere at hans helt særlige møbler.

MAGISKA GUNILLABERG
Tag med på et besøg i Tage Andersens fantastiske Gunillaberg i Sverige.
1 kommentar:

  1. sjovt skørt og finurligt. Og meget smukt.
    Godt nok tror jeg ikke stilen passer til min parcel, men derfor kan jeg godt sidde og sige oh og nææ hvor fint alligevel. Og finde nogle enkeltheder at hapse alligevel.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet

ANNONCE