torsdag den 30. november 2017

ENKEL KRANS MED RØD GRØNKÅL

DEKORATION

At man ikke behøver at plyndre en blomsterforretning for afskårne blomster her i vinterhalvåret for at kunne samle en smuk krans, viser Margit Engen i dag. Kransen her består nemlig alene af tre materialer: Grønkål, ene og lav. 


INTRO: HAVEFOLKET
TEKST: MARGIT ENGEN
FOTO: PETER BILDE FOGH


En tynd krans er altid enkel og smuk. Den kan bindes med et utal af materialer. Jeg har været lidt på jagt i grøntsagsafdelingen. Til tider kan man være heldig at støde på den røde grønkål i  supermarkederne. Den har en fantastisk rødlilla farve, der holder fint, når den tørrer. Når du skal binde kranse med grønkål, er det vigtigt, at bladene har ligget nogle dage og er blevet slatne. Så er de nemmere at binde med.

Du skal bruge:

 • Metalbøjle beviklet med blomstertape
 • Vindseltråd
 • Rød grønkål
 • Lav
 • Stikkende enebær

Skær grønkålen fra bladribben. Riv bladet ud i mindre stykker, så det krusede på bladet er bevaret.

Klip enebær ud i mindre stykker på 5-6 cm, og riv laven fra hinanden i mindre totter.

Bind materialerne skiftevis på kransen hele vejen rundt. Sørg for at stramme til uden at beskadige materialerne, så kransen ikke bliver for løs. Materialerne skrumper lidt, når de tørrer.

Vil du gerne have flere tip til at lave dine egne smukke krans, så kan du finde bogen i nærmeste boghandel eller bestille den på nettet. Bogen er udkommet på dansk her i efteråret 2017 på forlaget Gyldendal og indeholder 128 siders inspiration.


Forlaget om bogen:
"Kransen er sandsynligvis det ældste blomsterarbejde i verden. Kranse kan bruges til både glæde og sorg og kan bruges på alle årstider. Kranse kan laves af mange forskellige materialer og på mange måder. Margit Engen giver her ideer til smukke kranse, du selv kan lave. Romantiske og moderne, store og små, nemme og svære. Og med forskellige teknikker. Ved alle kransene er der er materialeliste. Og har man ikke lige de samme materialer, kan andre, der ligner i form og tekstur sagtens bruges. Forfatteren lægger vægt på, at det er fornøjelsen og legen med materialerne, der er det vigtigste."

2 kommentarer:

 1. Hvor er den smuk:-)
  Jeg elsker anderledes julesager.
  Rigtig glædelig juletid ønskes.

  SvarSlet
 2. Den èr på ønskelisten.
  En rigtig smuk krans. Det er altid sjovt med lidt anderledes dimserier.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet

ANNONCE