onsdag den 1. november 2017

HAVEFOLKET I NOVEMBER

http://www.havefolket.com/2017/11/havefolket-i-november.htmlOM MAGASINET

Der findes folk, der ikke har en have - eller en altan for den sags skyld. De vil nok tænke, at november er en måned, hvor havefolket slapper af og bare nyder, at der ikke skal rodes  i jorden, og alt ligger stille derude. Men vi ved bedre, ikke sandt? Der en nemlig stadig masser at lave for de flittige, men knap så mange dage med vejr til at gøre det i.

REDAKTIONEN

Allerførst: Fik du nu tilmeldt dig vores nyhedsbrev? Ellers kan du gøre det nu ved at dutte på den grønne boks nede i højre hjørne eller klikke på "Tilmeld kundeklub" i menuen øverst på denne side eller lige her.

Gider vi snakke om vejret? Egentlig ikke, men vi bliver jo nødt til at forholde os til det alligevel. Vi er nogle, der både mangler at få noget OP af jorden (skal du bruge tips til vinteropbevaring af dahlia, gav vi nogle gode nogle i sidste måned) og noget NED i jorden - bl.a. en masse løg og nogle stauder (du kan finde inspiration til løglægning her).

Nu er det jo ikke, fordi vi skal stresse dig, men dagene bliver altså kortere og kortere og koldere og koldere. Kom ud i haven, når vejret er til det - så sørger vi for masser af online tid indenfor med HAVEFOLKET. Dette kan du så glæde dig til her hos HAVEFOLKET:
 • Lav stilen: Ulrika stiller skarpt på sin have og beskriver de elementer, der gør den så unik.
 • Vores øvrige gæstebloggere vil naturligvis endnu engang lukke havelågen op og vise os, hvad der sker i deres haver her i november måned, inden haveåret er helt slut.
 • Selv på denne tid af året kan et besøg hos en planteskole være inspirerende. Vi bliver inviteret indenfor i en meget smuk en af slagsen. Glæd dig til en stemningsfuld reportage.
 • Vinterens frugt: Vi bringer et portræt af et havens frugttræer, kvæden, der både i duft, smag og udseende minder om mere eksotiske himmelstrøg end novembergrå Danmark.
 • Det er en rigtig god tid at dele dine stauder på. Der er ikke så mange ben i det - det er mere det med at få det gjort. Vi giver dig modet til at svinge spaden.

  Rigtig dejlig første novemberdag til dig,  Vil du læse mere om novemberhaven allerede nu, så kan du klikke dig videre herunder til havestof for netop denne måned.

  PLANTEBYTTERI
  Plantebytte får verden til at vokse, og din beholdning af favoritplanter i bedene gør det samme. Und dig selv den glæde! Læs Mariannes tips til plantebytte.
  HYGGE I HAVESTUEN
  Altså jeg kan lige så godt sige det med det samme. Det er ikke altid, at jeg er lige begejstret for vores havestue, men lige nu, hvor bladene falder af træerne, er historien en ganske anden. Læs om Karinas havestue her.  BRUG DINE LECANØDDER IGEN
  Hvert efterår, når krukkerne skal tømmes, står jeg over for det samme irriterende "problem" - de løse lecanødder. Få Lenes tip her.  EFTERÅRETS DEKORATIVE BÆR OG FRUGTER
  Når haverne og naturen er ved at lukke ned, gemmer der sig stadig nogle juveler derude. Der er nemlig nogle seje frugter og bær, som er bygget til at holde ud og stå imod kulden en tid endnu, og i takt med, at bladene falder, bliver de mere og mere synlige. Læs her.


  NOVEMBER I HAVEN
  Få tips til de opgaver, du med fordel kan få klaret i haven i november. Læs mere her.

  Pssst. 
  Billedet på denne måneds bannere, 
  som du blandt andet kan se i toppen 
  af sitet, er en vindheks.
  På latin: Calocephalus. 
  Fotograf: Ulrika Sabalhttp://www.havefolket.com/2017/11/havefolket-i-november.html

  Ingen kommentarer:

  Send en kommentar

  ANNONCE