Margit Engen og Peter Bilde Fogh er i igen på banen med en skøn bog om dekorationer. I den kommende tid her på HAVEFOLKET kan du lave de fineste efterårs- og vinterkranse efter kyndig vejledning fra Margit. I dag en lækker rødtonet krans af efterårets bær.


INTRO: HAVEFOLKET, TEKST: MARGIT ENGEN, FOTO: PETER BILDE FOGH
Det er altid med blandede følelser, man ser sommeren gå på hæld og efteråret snige sig ind i kalenderen. De lange lyse dage går nu over i mørke regnfulde efterårsdage. Men med efteråret følger også de smukkeste farver, når træerne begynder at falme. Det bugner med forskellige farverige frugter og bær.Dette er en to-i-en-krans, men du kan også nøjes med kun at binde kransen med bær.

Du skal bruge:

  • To metalbøjler i forskellig størrelse beklædt med blomstertape
  • Vindseltråd
  • Stangmos, findes fugtige steder i skoven ved vandløb og søbredder
  • Mariebær
  • Hyben
  • Cotoneaster – eller andre holdbare bær, gerne i forskellige farvenuancer og størrelser

Beklæd begge kranse med stangmos.

Klip bærgrenene ud i mindre stykker på 5-6 cm.

På den mindste krans binder du bærrene ligeligt fordelt i farver og sorter.

Imellem bærrene binder du lidt stangmos, der gerne må stritte lidt.

Når de sidste bær skal bindes på kransen, skubber du forsigtigt stilkene ind under de første bær, så samlingen bliver pæn og usynlig.

Den store krans med stangmos lægges udenom.

Hvis kransen skal hænge, laver du et mellemled af vindseltråd, så kransene hænger lige indeni hinanden.


Vil du gerne have flere tip til at lave dine egne smukke kranse, så kan du finde bogen i nærmeste boghandel eller bestille den på nettet. Bogen er udkommet på dansk her i efteråret 2017 på forlaget Gyldendal og indeholder 128 siders inspiration.



Forlaget om bogen:
“Kransen er sandsynligvis det ældste blomsterarbejde i verden. Kranse kan bruges til både glæde og sorg og kan bruges på alle årstider. Kranse kan laves af mange forskellige materialer og på mange måder. Margit Engen giver her ideer til smukke kranse, du selv kan lave. Romantiske og moderne, store og små, nemme og svære. Og med forskellige teknikker. Ved alle kransene er der er materialeliste. Og har man ikke lige de samme materialer, kan andre, der ligner i form og tekstur sagtens bruges. Forfatteren lægger vægt på, at det er fornøjelsen og legen med materialerne, der er det vigtigste.”