Internettet er fantastisk, når det drejer sig om at hente inspiration til julerierne eller bare få sat lidt ind på julestemningskontoen. Men en lille slentretur rundt i byen en stille morgen er nu heller ikke så tosset. Lige dér, når butikkerne vågner, og der er helt stille og roligt – i Århus.


TEKST & FOTO:  LONE

Må vi tage dig i hånden og følge med dig på en lille tur rundt i Århus. Vi begynder i Vestergade, hvor butikkerne ofte er gode til at gøre lidt ekstra ud af juleudsmykningen – med gran i vinduerne og juletræer ved facaderne.

De store flotte flettede kurve har nu været i brug til butiksudsmykning i Århus i mange år, og de bruges om sommeren til oliventræer og om vinteren til både gran, fyr og som her skimmia. Lækkert ser det ud, og det er lige til at gøre efter i egen have, så man får den der lidt interiøragtige stemning i uderummet.

Flere af vinduesrammerne er trukket op med granguirlander. Det ser da bare dejligt ud.

Fra Vestergade gør vi et lille holdt på LilleTorv, hvor Illums Bolighus og Magasin hører til. Torvet
domineres af de små huse med boder fra de to stormagasiner.Men også små grupper af træer i plantekummer er kommet til. Træer i forskellige størrelser og med lys på står flot på pladsen og giver en god stemning.

Det er en fin ide til brug af de store blomsterkummer, der hele forårs- og sommersæsonen byder på massevis af sommerblomster.

Fra Lille Torv går vi ad Guldsmedegade og hen til Klostergade, hvor en af byens dejligste blomsterbutikker holder til. Det brostensbelagte fortov er altid bugnede fuldt af fristerier, og denne dag er ingen undtagelse.

Denne jul er materialerne meget naturlige med pilekurve, gran og små fyrretræer.

Smukke myrter og masser af kogler. Også de søde små juletræer af ene er fremme alle steder i år.

Butikken bugner af dekorationer. Nogle med flere farver og glimmer – men også mange til den helt rå side som denne fine sammensætning med hyacinter, grene, kogler og gran i bunden.

Det er en skøn tid, denne juletid.