I dag bringer vi i samarbejde med Annemette Voss og Politikens Forlag en af de velsmagende opskrifter fra Annemettes nye bog ‘Konfekt’.


TEKST: ANNEMETTE VOSS, FOTO: SKOVDAL NORDIC

fransk nougat med lynghonning, nødder og kerner
20-30 stk.

NØDDE- OG KERNEKNAS
50 g smuttede mandler
50 g usaltede pistacienødder
20 g pinjekerner
20 g græskarkerner

SUKKERLAGE
270 g hvidt sukker
150 g lynghonning
75 g glukosesirup
100 g vand

MARENGS
80 g æggehvider
20 g hvidt sukker
1 spsk flormelis

Rist mandler, pistacienødder, pinjekerner og græskarkerner på en bradepande beklædt med bagepapir i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter, til de har taget let farve. Køl dem af.

Kom sukker, honning, glukose og vand i en lille gryde, og kog det op til præcis 150 grader. Rør undervejs og anvend et termometer. Når sukkerlagen er klar, slukkes der straks for blusset. Pisk æggehviderne let skummende i en røremaskine og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, til du får en luftig marengs. Pisk sukkerlagen i marengsmassen i en tynd stråle under konstant piskning ved fuld kraft. Pisk massen luftig, og fortsæt, indtil den er kølet væsentligt af.

Rør nødder, kerner og frø i massen, og skrab den ud på et stykke bagepapir. Drys med lidt flormelis, læg et stykke bagepapir oven på massen, og rul den flad med en kagerulle til en tykkelse på ca. 2 cm.

Lad den franske nougat hvile i et døgns tid, og skær den ud med en skarp kniv i mindre bidder.

Opskriften af Annemette Voss er fra bogen ‘Konfekt’, som er udkommet i september 2017. Bogen, der er på 120 sider, indeholder mere end 40 opskrifter med marcipan, chokolade, nougat, nødder, tørrede frugter, guld og glimmer. 

FORFATTER: ANNEMETTE VOSS
FOTOGRAF: SKOVDAL NORDIC
SPROG: DANSK
FORLAG: POLITIKENS FORLAG