mandag den 4. december 2017

FRANSK NOUGAT MED LYNGHONNING

OPSKRIFTER
JULEKALENDER

I dag bringer vi i samarbejde med Annemette Voss og Politikens Forlag en af de velsmagende opskrifter fra Annemettes nye bog 'Konfekt'.


TEKST: ANNEMETTE VOSS
FOTO: SKOVDAL NORDIC


fransk nougat med lynghonning, nødder og kerner
20-30 stk.

NØDDE- OG KERNEKNAS
50 g smuttede mandler
50 g usaltede pistacienødder
20 g pinjekerner
20 g græskarkerner

SUKKERLAGE
270 g hvidt sukker
150 g lynghonning
75 g glukosesirup
100 g vand

MARENGS
80 g æggehvider
20 g hvidt sukker
1 spsk flormelis

Rist mandler, pistacienødder, pinjekerner og græskarkerner på en bradepande beklædt med bagepapir i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter, til de har taget let farve. Køl dem af.

Kom sukker, honning, glukose og vand i en lille gryde, og kog det op til præcis 150 grader. Rør undervejs og anvend et termometer. Når sukkerlagen er klar, slukkes der straks for blusset. Pisk æggehviderne let skummende i en røremaskine og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, til du får en luftig marengs. Pisk sukkerlagen i marengsmassen i en tynd stråle under konstant piskning ved fuld kraft. Pisk massen luftig, og fortsæt, indtil den er kølet væsentligt af.

Rør nødder, kerner og frø i massen, og skrab den ud på et stykke bagepapir. Drys med lidt flormelis, læg et stykke bagepapir oven på massen, og rul den flad med en kagerulle til en tykkelse på ca. 2 cm.

Lad den franske nougat hvile i et døgns tid, og skær den ud med en skarp kniv i mindre bidder.Opskriften af Annemette Voss er fra bogen 'Konfekt', som er udkommet i september 2017. Bogen, der er på 120 sider, indeholder mere end 40 opskrifter med marcipan, chokolade, nougat, nødder, tørrede frugter, guld og glimmer. 

FORFATTER: ANNEMETTE VOSS
FOTOGRAF: SKOVDAL NORDIC
SPROG: DANSK
FORLAG: POLITIKENS FORLAG


1 kommentar:

  1. uhmm, jeg æælsker fransk nougat. Mon man kan bruge en anden honning? broderen min laver honning, æh hans bier gør, men det mest skovhonning da de bor lige op af en skov. Den er super i hyldeblomstdrik.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet

ANNONCE