tirsdag den 5. december 2017

DEN FINESTE JULEKRANS

http://www.havefolket.com/2017/12/5.html
KRANSE
JULEKALENDER

Juletid og kranse hænger sammen som ærtehalm. Efter Margits optakt i november med smukke kranse byder hun også i dag på en skøn krans, der er bundet af naturens materialer krydret med duften fra eukalyptusfrøstande og pyntet med den
populære mandstro.
INTRO: HAVEFOLKET
TEKST: MARGIT ENGEN
FOTO: PETER BILDE FOGH

Jeg nyder i den grad at lave oasiskranse med friske materialer. Her har
jeg bygget kransen op i cirkler inspireret af bierdermeierbuketten, der netop
er opbygget i cirkler. Kun på det øverste stykke af kransen er de mindste materialer blandet mellem hinanden.

Et rigtig godt hjælpemiddel, når du skal lave oasiskranse eller andre dekorationer, er en kavalet, der har en drejende platform. Her har jeg
brugt IKEAs ostefad som kavalet. Det letter arbejdet, og du kommer ikke til at beskadige dit arbejde, når det skal drejes.

Dette skal du bruge:

 • Oasiskrans
 • Eucalyptusfrøstande
 • Sukkulenter
 • Efterårsblade, to forskellige slags eg
 • Bregner (visne)
 • Blade fra sølvcinerarie
 • Fladaks
 • Tidsler
 • Alpeviolblade og -knopper


Læg oasiskransen i vand, og lad den blive helt gennemvædet uden at presse den ned i vandet. Sørg for, at dine materialer er ordentlig vandtrukne, inden du starter.

Stik egeløvet hele vejen rundt på ydersiden af kransen. Lav nogle længere ‘ben’ med ståltråd, hvis der ikke er stilk nok til, at bladene kan stikkes ind i oasissen: Læg en blomstertråd dobbelt (vindseltråd kan bruges) som en hårnål. Læg tråden på langs af bladstilken, vind den ene tråd om stilken og det andet "ben" af tråden. Klip det stykke tråd af, som du har vundet med, så der kun er stilk og et ben tilbage. Så er det nemt at stikke i oasis.

Sæt sølvcinerarie i kransen hele vejen rundt på ydersiden og dernæst alpeviolens smukke blade. Dem har jeg altid været vild med.


De store frøkapsler af eucaluptus bliver fremhævet af de smukke alpeviolblade, når de stikkes ind over bladet og hele vejen rundt på kransens yderside.

Sæt en cirkel af små alpeviolblade på indersiden af kransen. Derefter en cirkel af de små eucalyptus-frøstande på indersiden efterfulgt af tidsler i en cirkel på indersiden.

Nu er der en smal stribe bar oasis tilbage øverst på kransen. Den fyldes ud med de resterende materialer.

Til sidst garnerer du med de små krøllede visne bregneblade rundt på kransen.

Husk at vande kransen indimellem for at få den optimale holdbarhed.

Vil du gerne have stagelys i kransen, skruer du dem forsigtigt ned i den vandmættede krans, inden du sætter andre materialer i.Vil du gerne have flere tip til at lave dine egne smukke krans, så kan du finde bogen i nærmeste boghandel eller bestille den på nettet. Bogen er udkommet på dansk her i efteråret 2017 på forlaget Gyldendal og indeholder 128 siders inspiration.Forlaget om bogen:
"Kransen er sandsynligvis det ældste blomsterarbejde i verden. Kranse kan bruges til både glæde og sorg og kan bruges på alle årstider. Kranse kan laves af mange forskellige materialer og på mange måder. Margit Engen giver her ideer til smukke kranse, du selv kan lave. Romantiske og moderne, store og små, nemme og svære. Og med forskellige teknikker. Ved alle kransene er der er materialeliste. Og har man ikke lige de samme materialer, kan andre, der ligner i form og tekstur sagtens bruges. Forfatteren lægger vægt på, at det er fornøjelsen og legen med materialerne, der er det vigtigste."

5 kommentarer:

 1. Den krans er vanvittig smuk - en af mine yndlings ;-) De øvrige kranse er også fantastiske - så mange spændende ideer.

  SvarSlet
 2. lækker med super på.. Jeg håber virkelig bogen ligger under træet til mig om et par uger!!!
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 3. Den krans er virkelig skøn, den bog står også på min ønskeliste, hvor ser den bare inspirerende ud.

  SvarSlet
 4. Så smuk en krans :o)
  Den der fine sølvfarvede tingest nederst i højre hjørne på billedet med materialer – hva' er det for en??
  Bedste hilsner Anette

  SvarSlet
 5. Den blev virkelig virkelig flot. Super lækker. Skønne blågrønne nuancer.
  Mange hilsner
  Bonnie

  SvarSlet

ANNONCE