lørdag den 2. december 2017

JULEN SNIGER SIG UD PÅ TERRASSEN

TERRASSEN
JULEKALENDER

Lys, kranse og hyacinter i vinterfarver skaber hygge på terrassen. Jeg bruger materialer fra have og skov og genbruger krukker og planter fra efteråret til at skabe min version af julestemning. Velkommen til at kikke ind på vinterterrassen.

TEKST & FOTO: ULRIKA
Min have har mange rum. Terrassen er et centerpiece og er ret stor, 12 x 4 m. Den er åben ud mod haven langs den lange side og screenet på de korte sider af høje vægge. 

Halvdelen af terrassen er dækket af en pergola.

Gulv, vægge og pergola er lavet af almindeligt trykimprægneret træ, som efter nogle år får en grå, smuk farve. Designet på væggene er simpelt med hjørneposter á 10 x10 cm og smalle lodrette ribber på 5 x 5 cm. Pergolaen er beklædt med vildvin Parthenocissus quinquefolia ´Engelmannii´. Terrassens gulv ligger i niveau med huset, og der er derfor bygget en trappe omkring terrassen. Denne trappe bruges som en lang havesofa.

Udsyn till terrassen indefra. Da terrassen er på samme niveau som huset, kan man gå direkte til spisepladsen fra stuen. En yderligere indgang er tilgængelig fra vores soveværelse. Det er meget praktisk.


Vinterfarverne på terrassen er grønne, brune og grå og passer godt sammen med møbler og staudebede. Pilekurverne indeholder sukkertopgran 'Conica' og lavtvoksende enebær 'Blue Carpet'. I den brune krukke med marokkansk mønster har jeg plantet vindheks. Bænkene er multifunktionelle og bevæger sig rundt på terrassen efter behov. De er perfekte til små børn, når vi sidder mange rundt spisebordet.

Hyggeelementer i juletiden behøver ikke at være traditionelle. I år har jeg valgt at lave kranse af bynke ‘Silver Queen’, der vokser i min egen have. Jeg har også et stort fyrretræ, der vokser på min plot. Forestil dig også, at fyrrekviste kan sættes sammen til en stilfuld krans. Brug de materialer, du har i din egen have, til en personlig krans.

Smuk nordisk enkelhed.

Vinterblomster sammen med vedbend giver min julestemning et blåt skær. De blå hyacinter tager jeg indendørs, hvis det bliver for koldt.

En pude af moser og et simpelt lys. I det enkle lever det smukke.

Vinterhygge i december. Det er bare en kop varm chokolade, der mangler.

Lys, kranse og krukker samlet til et vinterstilleben.

Så er vi nået til sidste måned i året. Haven falder igen i søvn, og mine havetanker er i fuld gang med at reflektere over sidste sæson. Jeg er endnu ikke begyndt at lave planer for 2018, men det kommer snart. Den inspiration, som 2017 har tilbudt, skal komme ud i en form for kreativitet i haven. Og haveåret 2017 bød på megen inspiration gennem besøg i mange forskellige haver og samtale med fantastiske havefolk.

Jeg håber, du har en dejlig december måned, og ønsker dig en god jul og et godt nyt haveår.
K.h. og knus Ulrika
12 kommentarer:

 1. Kæreste Ulrika

  Tusind tak for dine bidrag henover året. Det har været spændende at følge din have og din havehistorie.

  Du har jo en meget strømlinet tilgang til havedesign, der har gjort det til et befriende åndehul at følge dine månedsfortællinger. Der er meget at lære i din tilgan, om at 'less is more'. For det er så svært ikke at fylde haven med alle favoritterne.

  Når man nu ikke som - fx Vita Sackville-West på Sissinghurst - har en mængde rum at fordele planterne i, men blot en villahave, som vi er så mange der har, så er det at sortere og prioritere ret afgørende, hvis man vil opnå en harmonisk have. Og det har du fået skabt med dine nynordiske zen-agtige smukt vævede havegobeliner. Du gør det så flot! Jeg nyder at følge dine tanker og resultater både her og på instagram.

  Tusind tak for inspiration i 2017. Og rigtig dejlig december til dig og dine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Finaste Lone,
   Blir rörd av dina fina ord. Det har varit en ära att vara ambassadör för Havefolket. Ni gör det så bra! Så själv tack till all inspiration och en önskan om en riktigt fin jul.
   Knus Ulrika

   Slet
 2. Befriende enkel og dermed smuk og afslappende jule/vinterpynt. Tusind tak for inspiration.
  God december.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Lisbeth. Blir så glad att du uppskattar en enkel havestil.
   God jul og knus!

   Slet
 3. Helt fantastisk smuk julestemning i din have - dine billeder er så flotte.
  Knus fra Lotte

  SvarSlet
 4. Det er en dejlig teresse du har, og endnu bedre at I har den liige uden for stuen.
  Det er utroligt så enkle og få ting der skal til for at skabe en julestemning, det viser du så godt her..
  god december og julehygge Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gunvor,
   Jag blir alltid lika glad för dina kommentarer. Önskar dig en god jul!
   Hilsen Ulrika

   Slet
 5. Vi er vidst mange der er vild med din havestil, jeg har nydt at læse dine indlæg og se dine skønne billeder. Sikke en stemning du har på terrassen, meget inspirerende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jeannett!
   Og jeg er vild med din have. Det blir många fler prydnadsgräs i min have framöver....
   Kh Ulrika

   Slet
 6. Super lækre billeder. Der ser så skønt ud - og der er rigtigt mange gode ideer til vinterhaven. Tak for inspirationen.
  Hilsen Bonnie

  SvarSlet

ANNONCE