torsdag den 14. december 2017

PICKLEDE ÆBLER

http://www.havefolket.com/2017/12/picklede-bler.html
OPSKRIFTER 
JULEKALENDER

Julemaden er fyldt med traditioner, og dem skal man passe på ikke at pille ved. Men man kan da godt pirke lidt - og det kunne være i form af lidt variation i det tilbehør, vi serverer til. Prøv disse picklede æbler, og se, om ikke de også kan komme på bordet, når julen er ovre?

TEKST & FOTO:  HENRIK
Dansk julemad er traditionelt meget fed, og det er ikke grønsagerne, der normalt fylder på tallerkenen på julebordet. Det er der ikke noget galt i, men nogle gange trænger man til noget, der kan gøre retterne knap så tunge. Her kan tilbehøret hjælpe dig lidt på vej, og vi giver dig et bud på, hvad det kunne være. Disse picklede æbler er friskt syrlige og har lige tilpas med julekrydderi til, at de glider naturligt ind som fint modspil til en flæskesteg, medisterpølse eller en juleskinke. Er du heldig, kan du bruge de bedste af dine egne æbler fra haven. De skal bare være sprøde i kødet og pæne i skindet - er de ikke det, er de nok bedre egnet til æblemos.


 • 1 rødløg i halve skiver
 • ½ spsk revet ingefær
 • 1 dl hvid lagereddike
 • 2 dl rørsukker
 • 3 dl vand
 • 1 kanelstang
 • 2 laurbærblade
 • 1 tsk sennepsfrø
 • 5 æbler i små både. Det må gerne være syrlige vinteræbler, hvis du kan få det.
Kom alle ingredienser i en gryde - undtagen æblerne. Lagen skal lige have lov at koge op, men æblerne skal først i senere, så de ikke koger ud.
Når æblerne lige akkurat er varmet igennem (max 2 minutter) skal gryden tages af blusset.

Nu fisker du forsigtigt delene op i rene sylteglas og fylder efter med lagen. Så skal der bare et tætsluttende låg på, og glassene er klar til at blive kølet ned. Der er ingen grund til at lave denne ret i mængder, der skal gemmes i månedsvis - det er jo så nemt at lave nyt. Så drop trangen til at tilsætte konserveringsmiddel, og spis i stedet dine picklede æbler i løbet af et par ugers tid. Velbekomme!
2 kommentarer:

 1. MUms det lyder godt. Og jeg har plukket massevis af belle booskop æbler i år. Det skal prøves.
  For resten, er det bare mig der har problemer med mine kommentar forsvinder når jeg sender dem. Det er ca hver anden der når igennem.
  julehilsner Gunvor

  SvarSlet
 2. hej Gunvor - det lyder da irriterende. jeg har ikke oplevet det samme. har du prøvet at bruge en anden browser? det kan nogengange være en hjælp.
  kh. lone

  SvarSlet

ANNONCE