søndag den 3. december 2017

STJERNEKLART

DEKORATION
JULEKALENDER

Over de senere år har vi her på vores matrikel samlet en del hvide stjerner i alle mulige afskygninger. Femkantede, sekskantede, tredimensionelle med glimmer på og mange, mange flere. I år har vi tilføjet en ny udgave. En hjemmelavet en af slagsen.

TEKST & FOTO: LONEAmbitionen var egentlig at lave julestjerner til at hænge op i havens træer, men da vi i Panduro fandt dette papiragtige materiale, som tørrer ved stuetemperatur, og i følge ekspedienten skulle være rigtig dejligt at arbejde med, så besluttede vi os for at gå med det. Og hun havde da helt og aldeles ret. Det føles på en eller anden mærkelig måde, som om man arbejder med flydende papir, og så bliver resultatet ret lækkert. En fin og mat overflade. Vi har valgt at lave en masse helt ens femkantede stjerner. Nu kan de fylde en vase med grene helt selv, eller de kan suppleres med noget af alt det andet, vi finder frem i disse dage. På billederne her kan du se dem hænge fra egegrene i en glasvase.


Modelleen har vi selv tegnet ud fra en femkant, og det lille hul er såmænd stanset ud med et sugerør. Så bliver det lidt stort og rustikt, hvilket var ønsket.Snoren er en vokset blomstersnor, så det lidt rustikke fastholdes.
Vi overvejer, om vi skal prøve at give nogle af dem lak og se, om de kan tåle at hænge ude. Det kunne være så fint at få dem ud på træernes grene. Hvis du har erfaring hermed - eller andre gode tip, så sig endelig til.
Giver du dig selv i kast med lignenede projekter, så hører vi gerne fra dig. Smid dine fotos på vores facebookside eller på instagram med hashtag #mitHAVEFOLKET. Så finder vi frem til dig.

3 kommentarer:

 1. Smukke enkle stjerner. Det lyder ret spændende det papirmatriale?
  Jeg har osse i alle årene lavet, flettet julepynt. Enkle stjerner dvs med 4 strimler dobbelte stjerner dvs med 12 strimler, diverse hjerter, og "you namet it". De sidste år har jeg kastet min kærlighed på flettede julefugle!! Jeg er desværre jo ikke så modernede udstyret så jeg kan sende jer billeder, undtagen hvis jeg har en af "ungerne" til hjælp. Men julefuglene flyver ud fra Lars Holmsted på Bornholm. Og han har vist en hjemmeside. Men pas på, hvis I begynder med dem, de er stærkt vanedannende at lave.
  advents hilsner Gunvor

  SvarSlet
 2. Kære Lone
  Er det hobby clay? Jeg fik det også anbefalet i panduro, hvor de lovede, at hvis vi malede dem med udendørs lak, så kunne de sagtens tåle at hænge ude... Hm, de har nu hængt der i ca to uger og halvdelen er smattet ned:( indrømmet, det var børnene, der lakerede dem, så det har nok ikke dækket 100 procent. Måske hvis man giver det to omgange? Men er lidt trist, når de små kunstværker bare smattet sammen. Så måske I skal lade dem leve livet inde;)
  Kh Tina

  SvarSlet
 3. Vi har lavet en del stjerner herhjemme med selvhærdende ler, eller hobby clay som det også kaldes. Desværre har jeg ingen erfaring med dem udendørs, vi har kun brugt dem indendørs. Vi rulder dem nogle gange ud over et stykke blonde, så kommer der fine mønster i, vi lakerer dem også med hobby lak, og har også malet nogle med kobber farve, det bliver også rigtig fint.

  SvarSlet

ANNONCE