fredag den 16. februar 2018

FORHAVER I FOREST HILL

FORHAVER

Når jeg tænker på Canada, associerer jeg til naturlandskab, vildmark og farverige blade i efteråret. Jeg tænker ikke umiddelbart på grønne rum og haver i et bymiljø, men de forekommer selvfølgelig også. Følg med langs snoede veje dækket af grønne trækroner gennem Forest Hill i Toronto.


TEKST & FOTO: ULRIKA


Forest Hill er et boligområde i Toronto. Toronto ligger på omkring samme breddegrad som Rom, men instinktivt tror jeg, at Toronto har det samme klima som i Skandinavien. I Toronto er det varmere om sommeren og koldere om vinteren, men mængden af nedbør er den samme som hos os.

De fleste boliger i området er bygget i 40'erne og 50'erne med en varieret arkitektur. Tudor og georgianske stilarter har tendens til at dominere, men du vil også finde en række stilarter fra franske kolonier til engelske herregårde. Som navnet afslører, er området kuperet, og husene opleves placeret midt i en skov.

Området med dets skovkarakter er generelt skyggefuldt, og de grønne haverum dominerer. Der er få blomster i haverne, men mørke lyserøde pæoner er populære i området. I stedet er bladformen af stor betydning, og de grønne nuancer er brudt af rødbladet ahorn, som perfekt supplerer områdets teglbygninger i rødbrune toner. Andre planter, der er tydeligt synlige, er hosta, broget skvalderkål og bregner. De samme planter gentages i de fleste haver, hvilket giver området et konsistent og roligt indtryk. En interessant detalje er, at området har lovmæssige krav til plantning af et træ foran hvert hus.

Jeg tilbragte en uge i Forest Hill og nød vidunderligt velplejede og velplanlagte haver. Det er klart, at de fleste har deres egen gartner, og at facaden af boligen er vigtig, hvilket jeg er enig i. Ikke for at imponere andre, men fordi jeg vil have en have, der byder mig velkommen hjem.

Jeg har lavet en collage med flere forskellige haver fra området. Min favorit blev til sidst have nr. 3. Hvilken have kan du bedst lide?


2 kommentarer:

  1. Den første i anden række.
    Det ser ud som det er ret store villaer i det man ville kalde et finere kvarter? Sjovt nok er det egentlig ikke rigtig det man forbinder med Canada. Det er mere store skove og vildområder. Men der er jo osse masser af byområder, men det husker man bare ikke altid på.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet

ANNONCE