onsdag den 7. februar 2018

OLE FOURNAIS TILBAGE PÅ HAVEFOLKET

OM MAGASINET

Ole startede som gæsteskribent på HAVEFOLKET tilbage i juni 2014, og siden er han ind imellem poppet op med artikler om havehistorie eller reportager fra smukke gamle haver. Ole har en helt unik viden om historiske haver og vil her på magasinet en gang om måneden henover 2018 berige os med beretninger om havens historie eller andre interessante input i samme boldgade.

TEKST: REDAKTIONEN
FOTO: VENLIGST UDLÅNT AF OLE FOURNAIS


Ole Fournais er uddannet cand.mag. og har gennem 35 år undervist ved Beder Gartnerskole, der via fusioner nu hedder Jordbrugets Uddannelsescenter. Oprindelig var Oles fag primært økonomi, international handel, EU-forhold o.l. - samt faget 'havekunstens historie'. Dette fag har han også gennem en længere årrække holdt foredrag om ved Folkeuniversitetet i Aarhus, Emdrup, Aalborg, Odense, Herning m.fl. Desuden har Ole i 25 år anmeldt danske og udenlandske have- og plantebøger for anlægsgartnerbranchens blad Grønt Miljø og skrevet adskillige artikler til både dagblade og magasiner.

I 1993 blev Ole tildelt Nordisk Anlægsgartnerlegat, som bragte ham på et længere ophold i det nordlige Italien, hvor han studerede både private og offentlige haveanlæg. Siden har Ole hvert år gennemført en haverejse til Como- og Maggioresøerne, og han skal afsted igen til maj.Dette blev samtidig begyndelsen på hans mange haverejser til en lang række andre lande - og efter pensionering for et par år siden er haverejser blevet suppleret med talrige opgaver som rejseleder på "seriøse" kulturrejser for flere firmaer.

Efter 30 år i stor gammel villahave med skønne aldrende frugttræer har Ole og hans frue nu i 10 år boet i lejlighed med to altaner - og ikke mindst med udsigt over havet. Det er en daglig nydelse at aflæse vejret af havets bølger og at opleve årstidernes skiften på den nærliggende store skov.Vi glæder os meget til at læse flere af Oles havehistorier eller beretninger fra nogle af de haver, han besøger.  Kan du ikke vente, så kan du allerede nu på HAVEFOLKET finde artikler, som Ole tidligere har skrevet - både i de trykte magasiner og på sitet. Du finder et lille udvalg herunder.


HAVER OG PARKER I FIRENZE
Skal du til Italien inden længe - så læs endelig med her. Vores gæsteskribent Ole Fournais har for HAVEFOLKETs læsere sammensat en spiseseddel som guide til smukke haver og parker i Firenze. Læs mere >>
DEN ITALIENSKE RENÆSSANCEHAVE
Læs med, når Ole Fournais fortæller om den italienske renæssancehave, der også sidenhen har været stor inspirator for mange af verdens store haver. En stilart, der sidenhen har givet næring til et utal af elementer i andre havestilarter udviklet efterfølgende. Læs videre >>

2 kommentarer:

  1. Det vil vi glæde os til...!

    SvarSlet
  2. Det lyder rigtig spændende. Da jeg nok får aldrig råd-mulighed for de store haverejser, syntes jeg det er ekstra spændende at læse om diverse fremmede haver. Jeg "rejser" i artikler og bøger hi hi.
    Så jeg vil glæde mig til Oles fortællinger.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet

ANNONCE