mandag den 19. februar 2018

VINTERBESØG PÅ HEIDES PLANTESKOLE

PLANTESKOLE

Heides Planteskole ligger nord for Limfjorden uden for Thisted, og selv om det for nogle godt kan synes langt væk, kan jeg godt love jer, at planteskolen er værd at køre efter. 


TEKST & FOTO: JEANNETT


Jeg har besøgt planteskolen her om vinteren. Det kan man nemlig godt. Selv på denne tid af året er planteskolen virkelig et besøg værd.


Rundt om på planteskolen træder linjerne tydeligt frem om vinteren, og det fornemmes, at her er tænkt over designet. Ud over formklippet buksbom og bøg er her også flere spejlbassiner og kunstinstallationer, som alt sammen gør haven utrolig smuk på denne årstid.


Lige nu er vi nok mange, der længes efter blomster og farver i haven, men når det nu ikke kan lade sig gøre, burde vi måske blive bedre til at se alle de smukke former og strukturer, som træder så tydeligt frem netop nu.


Om vinteren gør de formklippede hække sig virkelig godt. Alle de vinterblomstrende planter kan være svære at få øje på om sommeren, og nogle træer er bare smukkest om vinteren.


Her på Heides Planteskole i Thisted er der også åbent uden for de normale åbningstider, for det er nu, der er meget inspiration at hente.


Inden længe bliver de lange overdækkede bede fyldt op med roser og stauder. Farverne begynder at vende tilbage, og i maj breder der sig en helt særlig duft og stemning over planteskolen.

Heides Planteskole rummer nemlig Europas største samling af syrener, og de fleste blomstrer i maj måned, så hvis du ikke lige har tid til et besøg på planteskolen nu, så er maj bestemt også et godt tidspunkt.

HER ER VI
Heides Planteskole
Simons Bakke 122
7700 Thisted

Du kan også læse om Heides Planteskole i sommerhalvåret her på HAVEFOLKET, hvis du følger linket her.

14 kommentarer:

 1. Ja, det er den smukkeste planteskole, - og, planterne er i god kvalitet. Har du aldrig været der? - gør det.🌞🌞🌞
  Du vil ikke fortryde det😉

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vigtig er det også at planterne er i en god kvalitet, jeg er enig, man vil ikke fortryde en tur derop.

   Slet
 2. Enig: Det er et absolut skønt sted, som man skal besøge, hvis man kan. Jeg ville gerne se den om vinteren, hvor den smukke struktur træder endnu tydeligere frem, kan jeg se.
  Vh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for at du er enig med mig, jeg kan klart anbefale en tur også her om vinteren.

   Slet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Den planteskole gad jeg godt at se om foråret eller sommeren. Eller måske er det for "farligt" hi hi. Der må være en masse fristelser for en havetosse. Den er smuk her nu om vinteren, så den må da være fabelagtig om sommeren. Jeg har nu osse hørt en masse rosende ord om den, andre steder.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 5. Måske du skulle overveje en tur derop i maj, hvor Syrenerne blomstrer, det er så fint.

  SvarSlet
 6. Vi var lige et smut forbi i juli sidste år, men vinterbillederne her er næsten flottere.
  Jeg kunne dog godt tænke mig at komme forbi i syrentiden....

  SvarSlet
  Svar
  1. Syrener er skønne, mange Syrener er meget skønne, jeg kan godt forstå du gerne vil se planteskolen i Syrentiden.

   Slet
 7. " Vis mig din have i januar og jeg skal sige dig om den er god i juli"
  - gammelt haveordsprog. :-)

  SvarSlet
 8. Fedt ordsprog og ikke så let som det lyder. Jeg prøver selv at tænke vinteren ind i haven - især forhaven, men i sommerens løb er det let at blive overvældet af farver og lange sommeraftener.
  Der er også lige det ved det, at det nu engang er langt mere naturligt at sidde her på denne årstid og glæde sig til forår og alt det, som spirer og gror derude, end at glæde sig rigtig meget til, hvordan haven kommer til at tage sig ud næste vinter. Alligevel drømmer jeg altså også lidt om mere stedsegrønt og stramme hække.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er ikke altid så let, men det er godt at tage notater her om vinteren, for som du skriver om sommeren er alting glemt. Uanset om man er til stramme linjer, eller til en have der lader sig inspirerer af naturen, så er det en god ide, at den beplantning der ligger nærmest huset, er noget man kan holde ud at se på hele vinteren. Fx lige uden for vinduerne, eller som du skriver i forhaven.

   Slet
 9. Jeg var der også i sommers, sammen med mine piger. Jeg synes dine billeder taler for sig selv Jeanett. Der er faktisk endnu smukkere her i vinter. Jeg har selv arbejdet meget med kontraster mellem bøg og stedsegrønt i min have, samt arbejdet med struktur kontra fritvoksende.
  Jeg har også en lille drøm, om at se syrener hos Heides planteskole engang. Men jeg købte to, da vi var til blogtræf hos Tante Grøn sidste år, og jeg har jo ikke sådan en stor have som din, så jeg tror ikke umiddelbart, at der er plads nok nogen steder længere.
  Vh.
  Malene

  SvarSlet

ANNONCE