onsdag den 28. marts 2018

HELLEBORUSFESTIVAL OG PÅSKEKLOKKER TIL MIN HAVE

PLANTER

I midten af marts rejste jeg sammen med mine havedamer til Danmark. Vi har vores eget lille uofficielle og lokale haveselskab, hvor vi finder inspiration hos hinanden, besøger haver og drikker champagne. Turen til Danmark havde vi planlagt længe, og vi havde mange diskussioner om, hvor mange biler vi ville benytte for at få rigelig plads til alle vores indkøb. 

TEKST & FOTO:  ULRIKA


På denne tur havde vi planlagt tre stop, hvoraf den første var hos Gartneriet Spiren. Gartneriet Spiren havde i weekenden 17.-18. marts Helleborusfestival, og vi var der for at forkæle os selv med de smukkeste påskeklokker. Mængden af påskeklokker og juleroser, der mødte os, var helt enorm, og nogle af farverne og formerne var helt nye for mig. Jeg må indrømme, at vi svenskere alle fik høj påskeklokke-feber, og synet af at se os løbe rundt i drivhusene må have været meget underholdende.
Inde i det store drivhus havde vi alle forskellige strategier. Nogle af mine venner havde en vild taktik og fyldte hurtigt flere trillebøre. Jeg forsøgte at holde mig rolig og gik metodisk gennem drivhusene, før jeg tillod mig at overvinde alle hæmninger. Jeg ønskede alt, men forsøgte til sidst at holde fast i mørklilla og abrikosfarvede påskeklokker. Men uanset, hvad jeg gjorde, så formåede jeg at fylde en hel trillebør med påskeklokker.


Disse skønheder kom til sidst hjem til min have, så nu er foråret budt velkommen.


Sart gul enkeltblomstende påskeklokke med smukke aftegninger, Helleborus orientalis 'Special Selection'. Viser flere af denne sort, med forskelligt udseende.
Helleborus orientalis 'Rachel' har meget mørke bordeaux, enkelte blomster med mørke aftegninger.
Mørk dobbeltblomstrende Helleborus orientalis 'Special Selection'.
Dobbeltblomstrende Helleborus orientalis 'Special Selection' med smukke aftegninger.
En abrikosfarvet enkeltblomstende Helleborus orientalis 'Special selection'.En abrikosfarvet og enkeltblomstende Helleborus orientalis 'Special Selection' med mørke prikker.
Denne enkeltblomstrende Helleborus orientalis 'Special Selection' er mørk på ydersiden og lys indvendig med fine aftegninger.


Vil du læse mere om påskeklokker og gartneriet Spiren?

JULEROSER OG PÅSKELOKKER
Er der forskel på juleroser og påskeklokker? Er de lette at dyrke i haven? Kan man så dem selv? Som nybegynder kan man sidde med mange spørgsmål. Vi forsøger her at give nogle af svarene.
Læs mere her >>

GARTNERIET SPIREN
I en forunderlig verden af plantevidundere møder du et havemenneske, der har en udsøgt opmærksomhed for både kunder og planter. Tag med på et besøg i Gartneriet Spiren.
Læs mere her >>


3 kommentarer:

 1. Lækre helleborus, du fik købt, men jeg fornøjer mig lige så meget over dig og dine havedamer, der drikker champagne og diskuterer hvor mange biler, der er brug for til alle indkøbene. Jeg ser jer for mig :-)

  SvarSlet
 2. Som en av havedamerna kan jag då meddela att vi alla fyllde varsin trillebør med ljuvliga påskeklockor. Jag kan varmt rekommendera ett besök på denna underbara plantskola.

  SvarSlet
 3. - Ja det er om at vælge de biler med det største bagagerum når man skal til Spiren.
  Jeg kan levende sætte mig ind i den fornemmelse I må ha haft dernede. Jeg har været der et par gange og " den er smuk og den er sød og den er fin og den---" man kan blive ved.
  Det er nogen smukke helleborus du fik dig, Især den sidste med de fine tegninger. Jeg bliver fristet til en tur, meen tiden.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet

ANNONCE