mandag den 19. marts 2018

SNART SKAL JEG UD MED SAKSEN

HAVEDAGBOG

Foråret er sent i år, og mange forårstegn har været godt gemt under snedækket. Heldigvis er sneen begyndt at smelte i Skåne de seneste dage, men det er stadig meget koldt. Inde har jeg sået mine første frø, og min store bestilling af dahliaknolde er kommet direkte fra Holland. Men alt planlagt havearbejde udendørs er stadig på is i forventning om bedre vejr. 


Jeg har mange nye ideer. Blandt andet bliver min køkkenhave udvidet og terrasseret. Det vil blive en stor forbedring og jeg glæder mig.

En af de første ting, jeg har planlagt i haven, er at beskære mine træer. Du, der har fulgt min have, ved, at jeg har to rækker af kugleakacier. I forhaven har jeg en allé med fire træer, der er fire år gamle. Hvert andet år tager jeg beskærersaksen ud. I år er det tid igen.
For et par uger siden gik jeg ud for at undersøge træerne og fandt ud af, at den mest kraftigt voksende kugleakacie er blevet angrebet af almindelig cinnobersvamp. Det er jeg rigtig ked af, så jeg skal have hele svampeangrebet skåret væk.

Cinnobersvampen fremtræder på døde eller døende grene, grenstykker eller stammer. Etablerede, friske træer, som vokser på sit naturlige voksested, angribes ikke af cinnobersvamp. Så hvad er der sket? Har der været et sår efter beskæringen af træerne for to år siden, som svampen kunne inficere igennem? Og har den høje fugtighed i sommer og efterår været en udløsende faktor? Jeg håber det hjælper med en kraftig beskæring, og jeg tænker positivt. Fordi jeg holder virkelig af mine træer.Mine unge kugleakacier i et andet stort staudebed får i år sin første beskæring. De er stadig små, men jeg håber, de vil vokse godt til i år. 

Under træerne vokser der nogle have-erantis. Nu håber vi på flere forårsbebuder.

Rigtig dejlig dag til dig.2 kommentarer:

 1. Åh, hvor synd for dit træ. Jeg håber, du kan redde det. Det er så trist, hvis man skal miste et træ af den årsag. Det er slemt nok, hvis man selv vælger at fælde.
  Jeg tror, at nogle af de meste anvendte blog-ord i marts 2018 er 'snart', 'om lidt' og 'ikke vare længe'. For hvor er vi efterhånden utålmodige...
  Vh Lisbeth

  SvarSlet
 2. -Aij jeg håber for dig du kan redde dit træ. Så må vi håbe på en bedre sommer i år, det er jo nok som du skriver, den dumme sommer sidste år der har givet udslaget. Her var der osse ekstra rust på pæretræerne.
  Dejligt erentis billede, de har da stået i læ af stenen. Her er flere erentis der har stået frit i sol og blæst blevet godt slidte, men heldigvis står de fleste under træer og buske og dermed beskyttet. For, snart, liige om lidt, det kan da ikke vare længe, SÅ bliver det forår.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet

ANNONCE