onsdag den 18. april 2018

FORÅRETS HAVEBØGER

BØGER

I år er det for alvor strømmet til med nye havebøger. Man kan virkelig mærke, at mange har fået øjnene op for haveglæderne, og at der igen er bud efter god inspiration og viden om emnet. Her har vi samlet en lille oversigt over nogle af de nye bøger, som vi gerne vil gøre dig opmærksom på. Måske er der netop en, der er interessant for dig.

TEKST: LONE
FOTO: VENLIGST UDLÅNT FRA FORLAGENE
SÅDAN SKABER DU RUM I DIN HAVE
Dorthe Kvist
-
Dorthe har i sin tilgang til haven stor fokus på, at den skal være hyggelig, brugbar og ikke mindst eventyrlig, så du har lyst til at opholde dig derude. Dette afspejles i hende havedesign, der er meget nutidigt og rammer den yngre målgruppe. De samme ideer kan du læse om i denne bog, der introducerer dig til Dorthes tilgang til at skabe haver. Her får du ideer til selv at være kreativ, og du bliver inviteret ind i Dorthes egen have og hører om, hvordan hun selv har grebet det an, og hvordan hendes have bruges. Bogen er fyldt med dejlige fotos og rummer masser af fin inspiration.
192 sider / Koustrup & Co


SLIP HAVEGLÆDEN LØS
Lotte Bjarke
-
Helt som overskriften lover, så formår Lotte Bjarke i denne ualmindeligt velskrevne bog at vande haveglæden, så man via forskellige emner får inspiration og gode råd til at gå ud og gøre mere ved haven. Ikke kun for havens skyld, men også fordi det bare er super godt for krop og sjæl.
218 sider / Forlaget Linnea
LUK NATUREN IND HELE ÅRET
Lisa Grue og Denis Sytmen
-
Glem alt om stress, høj puls og travle hverdage, og tag med kunstnerparret Lisa og Denis ud i naturen eller haverummet, og nyd alle de finurlige ting, man kan bruge det grønne element til. Du får i denne bog ideer til familiehygge, leg og kreativitet. Det behøver ikke at være så kompliceret, det skal bare være hyggeligt og medvirke til at få skuldrene ned på plads. En ærlig og velskrevet bog med stemningsfulde billeder og skøn grafik. Bliv inspireret til hygge i det grønne med alt fra buketter til bagværk - fra adventspiral til suppe over bål.
198 sider / Gyldendal


NYT NORDISK HAVEDESIGN
Annika Zettermann
-
Annika sætter for første gang ord og billeder på den moderne nordiske havestil, som vi kender som 'ny nordisk'. En havestil, der står i skarp kontrast til den engelske blomsterromantik, og som er mere i tråd med nutidens boligindretning og hektiske hverdag, hvor haverne mere og mere skal være enkle at vedligeholde og skabe overskud til at være og nyde. Bogen rummer en bred vifte af haver af nordiske havedesignere - fra Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island.
288 sider / Gyldendal

SELSKABSPLANTER
Claus Dalby
-
Elsker du Dalbys tone-i-tone bede, så er dette din nye bibel. Bogen indeholder en gennemgang af Claus Dalbys egen have - rum for rum - hvor Claus helt ned til sortsnavnet beskriver de planter, som han med stor dygtighed har komponeret bede med i den store have i Risskov. Claus beskriver planterne, viser dig fotos og forklarer baggrunden for, at planterne harmonerer i farve, form mv. En bog, som rigtig mange vil få stor glæde af i arbejdet med den blomstrende have.
400 sider / Forlaget KlematisHVORDAN VIRKER EN REGNORM?
Guy Barter
-
Dette er en ret finurlig bog, der ved første øjekast virker lidt overflødig, men som alligevel fanger nysgerrige sjæle og svarer på mange sjove spørgsmål.
Bogen svarer på flere af havens store spørgsmål: Bliver rødder skadet af frost? Hvor længe holder en træstub? Hvad ville der ske, hvis man ikke slog græsplænen i et år? Hvornår bliver en busk et træ? - og mange, mange flere spørgsmål, som man måske har lyst til at få svar på.
Brug den til hyggelæsning, eller hold havequiz til næste møde med haveveninderne.
224 sider / Turbine


I den kommende periode vil du opleve, at flere af forfatterne dukker op her på HAVEFOLKET med uddrag fra deres bøger, så du kan få en lille smagsprøve på indholdet. 

2 kommentarer:

 1. Jo, jeg har planlagt at skulle ind og købe Lotte Bjarkes bog, næste gang jeg kom til byen. Dalbys bog er lige blevet skrevet på fødlsdags ønskeseddelen. Men den bog om regnorme osv lyder rigtig sjov, måske skulle man osse overveje den?? Men der skal jo være plads på reolerne, de hænger i forvejen af vægten af havelekture. hæ hæ
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 2. Min metode til det med bøger er, at jeg låner på biblioteket og er den uundværlig, så skrives den på ønskesedlen..... dog er Dalbys selskabsplanter en undtagelse fra reglen, som jeg godt tør ønske mig på forhånd.
  Venlig hilsen
  Malene

  SvarSlet

ANNONCE