mandag den 23. april 2018

ET NYT HAVERUM ER PÅ VEJ

HAVEDAGBOG

De sidste uger har i vores have stået i haveprojekternes tegn. Heldigvis kom jeg tidligt i gang med at få ryddet op og ordnet krukker m.v. i hele haven, så jeg har været godt med og haft overskud til at dykke ned i et enkelt haverum for et par uger. I den forgangne uge har jeg stået i alle ledige stunder og malet hjemmebyggede elementer til et udekøkken.

Vi har også haft fuld knald på at lægge sten, fliser og flytte planter. Og vi har fået bygget første del af en pergola, der i realiteten bliver et tørrestativ i forklædning.Projektet blev oprindeligt født af min mands ønske om at kunne lave mere mad udendørs. Hele vinteren har jeg ledt efter en grill, der rummede både gasgrill og kogeblus, og da jeg endelig fandt løsningen i februar, slog jeg straks til og rev mig lidt til hans fødselsdagsgave. En af de der investeringer, hvor man ved, at det kommer til at bringe lykke i lang tid, og hvor det også glæder mig, fordi den faktisk også er lækker se på. Når det hele er lidt mere klart, skal jeg nok lige vise det her på siden.

I dag vil jeg lige tage dig med ud, så du kan se, hvor langt vi er kommet indtil nu.


For et par uger siden var her en stor terrasse med herregårdssten og et næsten lige så stort måneskinsbed med græsser og stauder i hvide toner. Bedet var trukket op med fire takshække på tværs. Midt i bedet og i hækken stod der to gamle akacietræer, hvor der på det ene (det i bedet) klatrede en cremefarvet klematis, som vi er super glade for. Den er simpelthen så smuk, når den blomstrer. Resten af rummet var græs.

Nu har vi fået omfordelt al jord, så det ligger i de nye bede. Vi har bygget ny bund op til terrasserne, og der er lagt sorte 40x40 fliser på den terrasse, hvor der før lå herregårdssten. Dette er den terrasse, hvor vi skal have udekøkken, borde mv. Vi har udgang til terrassen direkte fra vores køkken, så vi tror, at det kommer til at fungere ret godt i hverdagen.


Herregårdsstenene er i stedet lagt på den sekundære terrasse, som ligger ud for et af vores soveværelser og spejler et stort vinduesparti. Her bor min mellemste datter, og hun satser klart på at der skal være teenagehygge i uderummet til sommer. Ønsket er en infrarød terrassevarmer og en parasol!

Først når vi er helt færdige, skal jeg i gang med at plante bedene til. Kun taksene er allerede sat, da de ikke skulle stå uden jord for længe. Jeg glæder mig til at lave disse bede. Jeg har ikke helt besluttet mig for farveteamet, men jeg hælder pt. mest til nogle mørke farver. Det skriver jeg nok om en anden gang. En ting er helt sikker - der skal godt med prydgræsser i!

Det sidste rum i haven er pergolaen, som endnu ikke er færdig. Kun buerne er sat her i weekenden, og det i sig selv var en kæmpe opgave, da de jo skal stå helt, helt ens, for at resultatet fungerer. Næste skridt er at få lister på den ene side, så der ikke er udsigt til vasketøj fra værelse og terrasser.


Foran mig ligger timer med fejning af fliserne med fugesand. Det bliver i frokostpauser og til eftermiddagshygge. Det er egentlig et af de havejobs, som jeg holder meget af. Ikke mindst hvis der er ro i kvarteret og fuglefløjt en masse.
Og jo - jeg kan mærke ryg, mave, ben, arme og hænder i dag. Mere end efter to timer i mit fitnesscenter, tror jeg. Min krop er træt på den gode måde efter at have knoklet i en hel weekend. Og det gør absolut ikke det fjerneste. Jeg kan også mærke al den friske luft i lungerne, og duften af muld, sand og masser af forår sidder endnu i næsen.

Rigtig dejlig dag til dig,


ps
Klematisen har nu efter næsten en uge med hængende blade besluttet sig for at overleve. Knopperne er på vej, og jeg glæder mig til de store smukke blomster.1 kommentar:

  1. -Skønt at kunne koncentrere sig om èt rum, uden andre haverum råber efter en. Det bliver flot med de mørke fliser. Herregårdssten er osse flotte, men vel knapt så praktiske når det skal blive et "køkken"? Mon gemalen bliver så glad for det, at du slipper for at lave mad hele sommeren?? hi hi
    hilsner Gunvor

    SvarSlet

ANNONCE