mandag den 14. maj 2018

TULIPANER VED SOLNEDGANG

HAVEDAGBOG

Tulipaner, tulipaner, tulipaner. Jeg elsker den tulipan-tid, vi er i nu, og kan ikke få nok. Mit yndlingsord lige nu er tulipan-eng. Dette ord lyder helt vidunderligt. Bølget hav af tulipaner, der aldrig ender. Jeg har desværre ikke sådan en eng i min egen have. Det nærmeste jeg kommer det, er mine mange sorte tulipaner, der tilsammen er et fantastisk syn. Især ved solnedgang.

Mine sorte tulipaner 'Queen of Night' står i et hav af nepeta - katteurt. Jeg har ikke talt dem, men jeg har mange. Nogle andre prydløg, Allium sphaerocephalon, kigger op, men de blomster først i juni.

Tulipa 'Queen of Night'

Efter den våde vinter er mange tulipaner forsvundet både i mine bede og i potter. I efteråret lagde jeg tulipanløg i 20 krukker. I 15 krukker har jeg haft gode resultater, og det er faktisk de samme tulipaner i flere krukker, der har drillet. Heldigvis står mine nye tulipaner i abrikos og orange toner helt vidunderligt, og jeg er meget glad for, at jeg turde prøve nogen uden for min komfortable og ellers strenge farveskala.

Disse krukker står på spisebordet og skaber en varm stemning på min terrasse. Forrest finder du tulipanen 'La Belle Epoque', og bagved står tulipanen 'Request' og narcissen 'Thalia'.


Tulipa 'Request'


Rigtig dejlig uge til dig,

2 kommentarer:

 1. --ug, ja, det er en skøn tulipan den dronning. De fleste af mine står sammen med sart lysegule tulipaner af en ældgammel oprindelse. Andre står sammen med nogle fintpinkcyklamen,(hedder det det?), og jeg kan ikke finde ud af hvilken sammensætning der er smukkest. Den ene dag det ene, den anden dag det andet.
  Et er i hvert fald sikkert, der skal investeres i endnu flere sorte dronninger.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 2. De er virkelig smukke allesammen.
  Jeg skal også have suppleret i alle mine bede med tulipaner til efteråret - man kan simpelthen ikke få for mange af disse skønne blomster :)

  SvarSlet

ANNONCE