mandag den 30. juli 2018

SOMMERTID & GASTROTURE

SOMMERFERIE

En del af det at rejse og tage ud i verden er at få stimuleret sine smagsløg med noget andet end den omgang sovs og kartofler, man altid får derhjemme. Bare det, at det er en anden slags sovs og kartofler, kan blive et dejligt ferieminde, så man behøver nødvendigvis ikke rejse langt væk. 
REDAKTIONEN

Ens sanser er altid ekstra opmærksomme, når man er hjemmefra, øjnene får detaljer med, som man normalt ville ignorere. Næseborene fyldes med dufte, som man bagefter har svært ved at genkalde sig, når man ser feriebillederne, men som i den grad er en del af hele oplevelsen. Nogle af dem ville man måske også gerne kunne ignorere! Måske er det, fordi vi er havefolk, men mange af os er ekstra opmærksomme på, hvad der kommer fra jord til bord. Vi elsker at smage og se kendte grønsager blive tilberedt på uventede måder eller i nye kombinationer. Næsten lige så meget, som vi elsker, at der på tallerkenen kommer noget grønt, som vi aldrig har set før. Vi elsker at gå på de lokale markeder og se bugnende bjerge af, hvad folk i dette område har fået ud af jorden, og begejstres, når vi genkender råvarerne i de retter, vi får serveret på restauranten.

Mon ikke også mange af os har lusket frø med hjem i kufferten fra den der helt særligt gode tomat i håb om at kunne frembringe en tilsvarende hjemme på vores egen matrikel? Så husk at få smagsløgene med på tur, og nyd al den dejlige mad og drikke, der er derude. Velbekomme!


PALERMO
Palermo, Siciliens hovedstad, er et sandt mekka for madelskere, og det berømte Ballaromarked er ikke nogen undtagelse. Vi har været på besøg og viser her et lille udpluk af det skønne og livlige marked og alle de lækre råvarer, der får tænderne til at løbe i vand og sender sanserne på himmelflugt. 
TIL MIDDAG HOS LONE LANDMAND
Lene har været på besøg hos Lone Landmand og Søren Sørøver på deres gård i Østjylland, da de afholdte madmarked. Læs her om, hvad det går ud på, og find selv et madarrangement i dit nabolag. De er flere og flere af slagsen, og det er en oplevelse for sig.
Læs om Lenes tur her >>

AT REJSE ER AT SPISE
Findes der noget bedre end at rejse? Det kan jeg næsten ikke tænke mig. Uanset om det er storbyferie eller daseferie, så er der altid to ting, som er et must for mig på min tur. Det ene er at se et par haver eller parker, det andet at besøge nogle madmarkeder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE