søndag den 29. juli 2018

SOLENS OG SKYGGENS HAVE: DEL 2

HAVEREPORTAGE

Kan du huske at vi tog en morgentur i byparken i Lund? Haven, vi besøgte, er designet af den svenske landskabsarkitekt Ulf Nordfjell, og der er så meget mere at opleve, så vi tager en anden tur.


TEKST & FOTO: ULRIKA

Vi er tilbage i 'Solens og skyggens have' midt i Lund.

Hakonechloa macraVi er i den skyggefulde del af haven. Her møder stramt design med fliser i skifer et bølgende hav af japansk skovgræs.

Veronicastrum virginicum `Lavendelturm´


Bag næste dør vokser virginsk ærenpris med udsigt over springvandet. Den har en utrolig lækker lavendelblå farve.

Veronicastrum virginicum `Lavendelturm´


Foran det japanske skovgræs vokser hvide floks. I baggrunden den karakteristiske runde siddeplads i granit, som findes i mange af Ulfs haver.

Verbena bonariensis og Selinum wallichianum

Kæmpeverbena og walisisk seline. Første gang, jeg så denne plante, var i Marianne Follings have. I dag er der også en kopi i min egen have.

Sanguisorba officinalis `Red Thunder´


Jeg er lige begyndt at opdage kvæsurt, som jeg er virkelig nysgerrig efter at vide mere om. Jeg bliver nødt til at gå her igen snart.


Et andet eksempel på, hvordan man væver planter sammen til et mesterværk.Kæmpefjergræs, allium, kæmpeverbena  og staudesalvie. En sammensætning, som skabt for min egen have. Nu skal jeg overtale min mand til at acceptere, at vi har brug for yderligere et staudebed i haven.


HER ER VI
Stadsparken
Lund
SverigeIngen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE